Оптужница због злостављања Срба

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу, коју је Основни суд потврдио, против Нермина Салијевића из Брчког /46/ због основане сумње да је средином 1992. године у предратној општини Брчко починио ратне злочине против српског цивилног становништва и ратних заробљеника.

Република Српска 01.12.2014 | 14:23
Оптужница због злостављања Срба

Салијевић, звани "Гумени", који је био припадник оружане формације ХОС оптужен је да је заједно са Реџепом Салајем, званим "Шок", и другим лицима вршио повреде тјелесног интегритета и мучења, примјењујући нарочито понижавајуће и увредљиве поступке, којима се вријеђа људско достојанство. Оптужницом у седам тачака њему је стављено на терет да је физички и психички злостављао већи број српских цивила и ратних заробљеника српске националности, који су били заточени у логору Окрајци у Горњем Рахићу код Брчког.

Према ријечима секретара Тужилаштва у Брчком Самира Бегановића, Салијевићу се ставља на терет да је заточенике малтретирао ударцима палицом, рукама и ногама, те да је неке од њих и психички злостављао наређујући им да међусобно врше блудне радње и "пјевају пјесме о Јури и Бобану". Оптужница против Салијевића трећи је потврђени оптужни акт локалног тужилаштва у овој години за ратне злочине почињене у Горњем Рахићу јужно од Брчког.  

Коментари / 0

Оставите коментар