Држављанство спортистима и професорима

На листу држављана БиХ у протеклим годинама уписане су, на основу свог значаја за БиХ, многе личности из цијелог свијета, а међу њима је највише спортиста, универзитетских професора и стручњака из разних области.

Босна и Херцеговина 01.12.2014 | 11:45
Држављанство спортистима и професорима

Поступак пријема лица од нарочитог значаја у држављанство БиХ води Министарство цивилних послова, према чијим подацима је од 2012. до краја новембра ове године укупно 33 таквих особа добило држављанство.

Највише странаца је по том основу добило папире БиХ ове године, њих 20. Лани је то право остварило 12, а током 2012. године само једна особа.

О појединачним одлукама о пријему у држављанство БиХ коначну ријеч даје Савјет министара, који је само на посљедњој сједници дао зелено свјетло за десет особа.

На тој листи су Анес Личина, држављанин Црне Горе и потенцијални репрезентативац џудо репрезентације БиХ, Маријан Антоловић, држављанин Хрватске и потенцијални репрезентативац БиХ у фудбалу, Исмаил Јапици, држављанин Турске, директор образовних институција "Босна Сема" у БиХ, Филип Злоушић, држављанин Аустрије и предсједник ХКД-а "Напредак" у Бечу.

У држављанство су примљени руски држављани и економски стручњак с докторском дисертацијом у области нафтних мрежа Дмитриј Вуколов, држављанин Италије и почасни конзул БиХ у Тревису Дијего Москени, руски држављанин и експерт у области финансија Елена Митровић те држављанин Сенегала фудбалер Секуба Дијата.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

01.12.2014 17:42

Дали су дрзављанство како казу струцњацима, само ти струцњаци носе браду и турбане и сад их хапсе по цитавој Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

02.12.2014 05:24

За "Мд" ... Носе браду и турбане (или шубаре), хапсе их по Европи, или убијају у Украјини...

ОДГОВОРИТЕ