Посланици у хотел, апартмани празни

У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци постоје 54 апартмана, од чега су четири претворена у канцеларије, док је 38 додијељено на кориштење званичницима Републике Српске који нису из Бањалуке.

Република Српска 01.12.2014 | 20:40
Посланици у хотел, апартмани празни

Право на кориштење апартмана имају министри, савјетници, секретари министарстава и директори јавних предузећа и установа чије је мјесто становања удаљено више од 60 километара од Бањалуке.

Према званичним подацима, апартмане тренутно користи генерални секретар Владе Републике Српске Владо Благојевић, који у Бањалуку путује из Добоја, као и пет министара – бивши министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Мирослав Миловановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић (Брчко), министар за избјеглице и расељене особе Давор Чордаш (Мостар), министрица правде Горана Златковић (Брод) и министрица управе и локалне самоуправе Лејла Решић (Приједор).

Посланици Народне скупштине Републике Српске већ годинама одсједају у бањалучком хотелу Босна, иако су им владини луксузни апартмани готово прекопута. Народна скупштина Републике Српске је прошле године на смјештај посланика потрошила 340.000 марака, а генерални секретар НС Републике Српске Ранко Карапетровић каже да право на смјештај имају они посланици који у Бању Луку долазе из мјеста која су удаљена 60 и више километара.

"У периоду када се одржавају сједнице Народне скупштине, 52 посланика су смјештена у хотелу Босна. Апартмани у згради Владе имају мањи капацитет и претежно су намијењени за смјештај министара и других функционера из Владе Републике Српске", рекао је Карапетровић

Осим тога, посланици који за долазак на засједање користе властито возило имају право на накнаду трошкова у износу од 15 одсто цијене литра погонског горива по пређеном километру од мјеста пребивалишта до зграде Парламента Републике Српске. Ти трошкови се исплаћују из средстава намијењених за рад у посланичким клубовима, а клуб посланика има право сталног кориштења једног службеног возила ради обављања послова из надлежности Народне скупштине Републике Српске.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

има их јос

01.12.2014 07:32

Министар здравља Богданић (Теслић) са сином станује у апартманима владе. Е сад, има ли везе што има свој приватни стан у Бањалуци или нема?

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

01.12.2014 08:37

Има се мозе се, а мозда су људи патриоте, па воле хотел Босну !

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

01.12.2014 15:17

Лаксе је пословну пратњу увести у хотел!!! Хе хе. И то би им вероватно требало да платимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

01.12.2014 15:38

БОРКА СТОПЕРКА СЕ НЕСТО УЗВРТИЛА ОКО ХОТЕЛА БОСНЕ ЗНА ОНА ГДЈЕ СЕ ВРТИ ПЛАТНИ ПРОМЕТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

01.12.2014 15:41

ПАТРИОТЕ! Они све то раде због тога што ВОЛЕ Републику Српску! А мора и хотел Босна узети паре и то су ПАТРИОТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сигурно

01.12.2014 15:51

Коментар на има их јос ,па наравно верујем да нема никог у политици ко не користи и злоупотребљава људе који су им омогуцили да раде као политицари, али на залост то је група лопова која се само богати, а народ гледа,трпи и поново их бира. помало цудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

01.12.2014 18:03

Требаце те украдене паре некоме за лијекове, Бог све види!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

01.12.2014 18:06

Јос један доказ даје Босна вјецна!! А ми мали мисеви пролазници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњичави

01.12.2014 20:07

Да у апартманима нема скривених камера и микрофона?? То је питање над питањима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@има их јос

02.12.2014 19:39

Кад се уселио у апартман,а од када има стан у Бањалуци? Тај стан о коме ти прицас ти је једнособан станиц који је јос у изградњи. Кад буде заврсен, да мозе цовјек звити у њему, онда мозес поцети прицати несто лосе о цовјеку, а не овде просиривати твоје полу-истине.

ОДГОВОРИТЕ