Реализовано девет пројеката младих

Омладинска банка Србац у 2014. години реализовала је девет пројеката младих у вриједности 33.434 КМ.

 

Република Српска 30.11.2014 | 18:41
Реализовано девет пројеката младих

Педесет одсто средстава обезбједјена су из фонда Банке, буџета општине Србац и путем Фондације „Мозаик“ из Сарајева, док су остала средства осигурале неформалне групе младих од локалних субјеката – двије институције, три организације, тринаест фирми и пет донација појединаца.

Ријеч је о пројектима уредјења еко-кампова за младе у Бардачи и Лепеници, уредјењу Школског центра „Петар Кочић“ и Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, организацији креативних радионица за дјецу са посебним потребама, изградњи спортских игралишта и терена за рекреацију младих у селима, уредјењу паркова и аутобуских стајалишта. У реализацији ових пројеката учествовало је 177 србачких младих волонтера – кажу у Омладинској банци.

У посљедње четири године на подручју општине Србац Омладинска банка је у сарадњи са Фондацијом „Мозаик“ и локалном заједницом, уз материјалну подршку америчке организације за развој и сарадњу УСАИД-а реализовала 46 пројеката младих укупне вриједности 106.873 КМ.

Према ријечима пројект –менаџера Омладинске банке Жељка Пауковића, Фондација „Мозаик“ је кроз програм ове банке у 31 општини Босне и Херцеговине само у овој години финансирала преко 300 пројеката младих у вриједности милион марака.

Општина Србац поклања велику пажњу волонтеризму младих и финансијски подржава њихове иницијативе јер је то од вишеструке користи за локалну заједницу, али и шире, каже начелник општине Драго Ћирић. Он додаје да је највећа вриједност то што су групе младих иницијатори ријешавања одредјених проблема и што истовремено сами учествују у реализацији пројеката и тиме постају друштвено одговорни и својим знањем и личним примјером помажу развоју локалне заједнице и стварању повољнијих услова за живот, не само
омладине, већ и свих градјана.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 0

Оставите коментар