Realizovano devet projekata mladih

Omladinska banka Srbac u 2014. godini realizovala je devet projekata mladih u vrijednosti 33.434 KM.

 

Republika Srpska 30.11.2014 | 18:41
Realizovano devet projekata mladih

Pedeset odsto sredstava obezbjedjena su iz fonda Banke, budžeta opštine Srbac i putem Fondacije „Mozaik“ iz Sarajeva, dok su ostala sredstva osigurale neformalne grupe mladih od lokalnih subjekata – dvije institucije, tri organizacije, trinaest firmi i pet donacija pojedinaca.

Riječ je o projektima uredjenja eko-kampova za mlade u Bardači i Lepenici, uredjenju Školskog centra „Petar Kočić“ i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca, organizaciji kreativnih radionica za djecu sa posebnim potrebama, izgradnji sportskih igrališta i terena za rekreaciju mladih u selima, uredjenju parkova i autobuskih stajališta. U realizaciji ovih projekata učestvovalo je 177 srbačkih mladih volontera – kažu u Omladinskoj banci.

U posljednje četiri godine na području opštine Srbac Omladinska banka je u saradnji sa Fondacijom „Mozaik“ i lokalnom zajednicom, uz materijalnu podršku američke organizacije za razvoj i saradnju USAID-a realizovala 46 projekata mladih ukupne vrijednosti 106.873 KM.

Prema riječima projekt –menadžera Omladinske banke Željka Paukovića, Fondacija „Mozaik“ je kroz program ove banke u 31 opštini Bosne i Hercegovine samo u ovoj godini finansirala preko 300 projekata mladih u vrijednosti milion maraka.

Opština Srbac poklanja veliku pažnju volonterizmu mladih i finansijski podržava njihove inicijative jer je to od višestruke koristi za lokalnu zajednicu, ali i šire, kaže načelnik opštine Drago Ćirić. On dodaje da je najveća vrijednost to što su grupe mladih inicijatori riješavanja odredjenih problema i što istovremeno sami učestvuju u realizaciji projekata i time postaju društveno odgovorni i svojim znanjem i ličnim primjerom pomažu razvoju lokalne zajednice i stvaranju povoljnijih uslova za život, ne samo
omladine, već i svih gradjana.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

Komentari / 0

Ostavite komentar