Сулејмани иде у Њемачку

Још једном српском фудбалеру би Бундеслига могла да буде следеће станица после Лисабона.

Фудбал 29.11.2014 | 22:20
Сулејмани иде у Њемачку

Пре годину дана Бенфика је била колонија српских фудбалера. Чак осам наших играча је истовремено било у славном лисабонском клубу. Ипак, „бенфиковићи“ нису дуго трајали и у португалском великану су остала само двојица српских фудбалера: Љубомир Фејса и Миралем Сулејмани. Како ствари сада стоје, Фејса би могао да остане усамљен јер је и Сулејмани на излазним вратима...

Сулејмани не игра од почетка сезоне због повреде, али ни када се буде опоравио не очекује га велика минутажа због чега је могућ трансфер већ у јануару. Португалски медији су Сулејманија сврстали у трилинг играча који могу да напусте клуб у зимском прелазном року, а за Сулејманијев потпис се већ појавио и први кандидат.

Реч је о немачком бундеслигашу Фрајбургу. Званична понуда у Лисабон још није стигла, али Немци показују јак интерес. Још се не зна да ли је у питању позајмица или конкретна понуда за откуп уговора, али Бенфика је спремна на обе опције.

Уколико заврши у Фрајбургу, Сулејмани ће се прикључити бившем саиграчу из Бенфике и земљаку Стефану Митровићу који је прошлог лета појачао редове овог бундеслигаша. Занимљиво, још један бивши „бенфиковић“ је прошлог лета завршио у Немачкој - Филип Ђуричић.

Остатак српске колоније је расејан по разним земљама. Немања Матић и Лазар Марковић су у Енглеској, Филип Марковић је у Мајорки, а Урош Матић је члан холандске Бреде.

Коментари / 0

Оставите коментар