Sulejmani ide u Njemačku

Još jednom srpskom fudbaleru bi Bundesliga mogla da bude sledeće stanica posle Lisabona.

Fudbal 29.11.2014 | 22:20
Sulejmani ide u Njemačku

Pre godinu dana Benfika je bila kolonija srpskih fudbalera. Čak osam naših igrača je istovremeno bilo u slavnom lisabonskom klubu. Ipak, „benfikovići“ nisu dugo trajali i u portugalskom velikanu su ostala samo dvojica srpskih fudbalera: Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani. Kako stvari sada stoje, Fejsa bi mogao da ostane usamljen jer je i Sulejmani na izlaznim vratima...

Sulejmani ne igra od početka sezone zbog povrede, ali ni kada se bude oporavio ne očekuje ga velika minutaža zbog čega je moguć transfer već u januaru. Portugalski mediji su Sulejmanija svrstali u triling igrača koji mogu da napuste klub u zimskom prelaznom roku, a za Sulejmanijev potpis se već pojavio i prvi kandidat.

Reč je o nemačkom bundesligašu Frajburgu. Zvanična ponuda u Lisabon još nije stigla, ali Nemci pokazuju jak interes. Još se ne zna da li je u pitanju pozajmica ili konkretna ponuda za otkup ugovora, ali Benfika je spremna na obe opcije.

Ukoliko završi u Frajburgu, Sulejmani će se priključiti bivšem saigraču iz Benfike i zemljaku Stefanu Mitroviću koji je prošlog leta pojačao redove ovog bundesligaša. Zanimljivo, još jedan bivši „benfiković“ je prošlog leta završio u Nemačkoj - Filip Đuričić.

Ostatak srpske kolonije je rasejan po raznim zemljama. Nemanja Matić i Lazar Marković su u Engleskoj, Filip Marković je u Majorki, a Uroš Matić je član holandske Brede.

Komentari / 0

Ostavite komentar