СДС: Пропаст економије Српске

Главни одбор СДС-а на данашњој сједници у Источном Сарајеву разматрао је политичку и економску ситуацију у Републици Српској.

Република Српска 29.11.2014 | 20:20
СДС: Пропаст економије Српске

"Забринути смо јер актуелна власт покушава тешку економску ситуацију прикрити непотребним мандатрењем и причама о склапању скупштинских већина”, речено је након сједнице Главног одбора СДС-а.

Ова странка од актуелне Владе Републике Српске тражи да грађане обавијести у каквом стању се налази банкарски систем Српске и колико је буџетског и новца грађана пропало у Бобар банци.

“Пропаст Бобар банке само је врх леденог бријега”, каже предсједник СДС-а Младен Босић и додаје да ће се сада покренуту лавина таквих случајева који ће угрозити банкарски и економски простор Републике Српске.

“Одговорност за то сносе они који су огромна буџетска средстава давали банкама из којих су касније извлачили новац. Актуелна Влада Републике Српске затвара очи пред економском и социјалном кризом коју су они изазвали својим погрешним одлукама. Умјесто да дају одговор зашто нема стентова за спашавање људских живота у Републици Српској они покушавају да и даље воде политичку предизборну кампању. Покушавају да наметну теме које немају никакве везе са животом грађана”, каже Босић.

Босић истиче да очекује брзо формирање Владе Републике Српске, а 9. или 10. децембра одржаће се и конститутивна сједница Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ када ће се знати ко ће учествовати у формирању Савјета министара БиХ.

”Надамо се да ће мо бити дио власти како би могли отворити многе процесе и у Републици Српској и у БиХ. Прије свега треба да се утврди стварно стање у којем се налазимо а које се годинама прикрива. Након тога покренућемо процес одговорности према онима који су доносили одлуке које су довеле до овакве пљачке и економске пропасти”.

На питање да ли би СДС и СНСД могли заједно ући у власт на нивоу БиХ ради јединственог гласа из Републике Српске, Босић је одговорио да је Милорад Додик показао шта мисли о томе када је са СДП-ом и ХДЗ-ом избацио СДС из парламентарне већина и Савјета министара БиХ.

“Желимо промјене и у Републици Српској и у БиХ. Уколико будемо дио власти покренућемо борбу против криминала и корупције а то у било каквој коалицији са Милорадом Додиком и СНСД-ом није могуће. Зато је та врста коалиције немогућа. СДС би у случају коалицје са СНСД-ом био параван за покриће свега онога што се дешавало у протеклих 9 година. Ми смо добили гласове грађана Републике Српске да бранимо њихове интересе а не интересе Милорада Додика и СНСД-а. Намјера СДС-а је да покрене процесе који су годинама намјерно закочени, што нас је довело у блато из којег нема излаза уколико Додик и његова странка остану на власти”, закључио је Босић.

(БН ТВ)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Младен

29.11.2014 17:13

А ко иде у Дом Народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

29.11.2014 17:27

Милорад Додик је у великој мјери производ ваше инертности, са једне стране и прикривања сопствених криминалаца - са друге... Милорад је још увијек на слободи само зато што би његов затвор значио и затвор за оне ''папке'' у опозицији који такође имају орахе у џеповима.... Покривате једни друге....

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

29.11.2014 18:10

само слозно не трцати за власти.браво људи,све це доци на своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

29.11.2014 18:35

Због сујете руководства СДС И СНСД који су стално у неком сукобу само штети народу.Нас то не интересује,јер Република Српска треба да иде напријед,а Ви памет у главу.Ни чије није до вијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика..

29.11.2014 18:52

Економије??... Није је ни било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

29.11.2014 18:55

Економија РС је одавно пропала!Остало је само да Додик зада завршни ударац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

29.11.2014 20:05

У НАС ЈЕ ЈАКА ЕКОНОМИЈА ИНТЕГРАЛ НИСКОГРАДЊА ГП КРАЈИНА МГ МИНД ХИДРО КОП ЕКО ТИМ КАЛДЕРА БОБАР ВЕНЕРА ИТД ИТД ЈЕДИНО СТО СЕ ФИРМЕ ВОДЕ НА МРТВАЦИМА А ВЛАСНИК ЈЕ Но1 ЗИВЈЕЛА ПРИВРЕДА РС ГАСИ СВЈЕТЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

29.11.2014 20:30

Само сипа србина спасава!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милигојко

29.11.2014 20:55

Па и ви сте је русили кад сте били на власти и да сте побједили ниста не би било боље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босиц за Предсједника владе

29.11.2014 21:38

Нисам прије тако мислио али Босиц би једини могао бити Предсједник владе.Једини постен цовјек након Рајка Касагица који се задрзао 1996 мјесец дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕСИЊАЦ

29.11.2014 22:08

У периоду СДС-ове владавине десио се највеци привредни криминал! Због тога и данас имамо последице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица сдс

29.11.2014 22:48

Невесињац,ајд пусти воду молим те!!!Лопове је народ оставио на власти,ето им сад.Цути и трпи глупи народе,само ми зао ове половине сто је била за неке промјне

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

29.11.2014 22:58

Па кад се миле прејео пара...народних...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

29.11.2014 23:00

Младен Босић је инжењер. Зато се толико разликује од осталих политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

30.11.2014 06:19

Што се Шаровиц осмјехује, да не пролази метаморфозу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за невесињца

30.11.2014 06:43

Нека је вас дезертер таминџија купио! Толико о храбром и поштеном Невесињу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре невесињац

30.11.2014 08:00

Не видис ти брате из тог Невесиња далеко...Додји у Градиску да ти брат показе и да видис ста раде ови лопови...Могу вама које обидју једном годисње продавати маглу преко РТРС-а. Ми им знамо породице. И видимо сваки дан ста се ради. И да питам узгред СДС. Хоцете ли и молим вас провјерите Фармаланд у Новој Тополи.То воде неки Хрвати питај Бога одакле и ста се то ради. У губицима су милионским а сваки дан се мјењају дзипови. Познајем момке који нису имали за кафу а сад возају дзипове за кратко време.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

30.11.2014 08:30

Ја нисам гласао јер сматрам да нормалан човјек нема за кога гласати све гори од горег СДС виче да хоће промјене али никад нису изнијели какве су то промјене да је Миле добар није, нити је шта понудио прије избора да би човјек помислио биће боље народу није довољно да сјаши Курта а да узјаши Мурта или обрнуто нико нема никакав план како би се изашло из ових г....а. Сви су до сад само запошљавали своје партијске људе како на нивоу општина тако и на нивоу Републике у било коју канцеларију да уђес у општину нагурали су својих људи као сардине у конзерви па ко ће све то да плаћа сваки мјесец? Зато привреду деру са све већим оптерећењима. Ко последњи изађе нека угаси свјетло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рингишпил

30.11.2014 15:49

Овдје промјене може донијети само Америка. Кад је народ изгласа. А то ће бити у лимбургу мјесецу. Према томе отаљавај што је још остало од живота или бјежи одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

01.12.2014 08:48

Ја бих рекао народе- тразили сте гладујте.

ОДГОВОРИТЕ