SDS: Propast ekonomije Srpske

Glavni odbor SDS-a na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu razmatrao je političku i ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 29.11.2014 | 20:20
SDS: Propast ekonomije Srpske

"Zabrinuti smo jer aktuelna vlast pokušava tešku ekonomsku situaciju prikriti nepotrebnim mandatrenjem i pričama o sklapanju skupštinskih većina”, rečeno je nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Ova stranka od aktuelne Vlade Republike Srpske traži da građane obavijesti u kakvom stanju se nalazi bankarski sistem Srpske i koliko je budžetskog i novca građana propalo u Bobar banci.

“Propast Bobar banke samo je vrh ledenog brijega”, kaže predsjednik SDS-a Mladen Bosić i dodaje da će se sada pokrenutu lavina takvih slučajeva koji će ugroziti bankarski i ekonomski prostor Republike Srpske.

“Odgovornost za to snose oni koji su ogromna budžetska sredstava davali bankama iz kojih su kasnije izvlačili novac. Aktuelna Vlada Republike Srpske zatvara oči pred ekonomskom i socijalnom krizom koju su oni izazvali svojim pogrešnim odlukama. Umjesto da daju odgovor zašto nema stentova za spašavanje ljudskih života u Republici Srpskoj oni pokušavaju da i dalje vode političku predizbornu kampanju. Pokušavaju da nametnu teme koje nemaju nikakve veze sa životom građana”, kaže Bosić.

Bosić ističe da očekuje brzo formiranje Vlade Republike Srpske, a 9. ili 10. decembra održaće se i konstitutivna sjednica Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH kada će se znati ko će učestvovati u formiranju Savjeta ministara BiH.

”Nadamo se da će mo biti dio vlasti kako bi mogli otvoriti mnoge procese i u Republici Srpskoj i u BiH. Prije svega treba da se utvrdi stvarno stanje u kojem se nalazimo a koje se godinama prikriva. Nakon toga pokrenućemo proces odgovornosti prema onima koji su donosili odluke koje su dovele do ovakve pljačke i ekonomske propasti”.

Na pitanje da li bi SDS i SNSD mogli zajedno ući u vlast na nivou BiH radi jedinstvenog glasa iz Republike Srpske, Bosić je odgovorio da je Milorad Dodik pokazao šta misli o tome kada je sa SDP-om i HDZ-om izbacio SDS iz parlamentarne većina i Savjeta ministara BiH.

“Želimo promjene i u Republici Srpskoj i u BiH. Ukoliko budemo dio vlasti pokrenućemo borbu protiv kriminala i korupcije a to u bilo kakvoj koaliciji sa Miloradom Dodikom i SNSD-om nije moguće. Zato je ta vrsta koalicije nemoguća. SDS bi u slučaju koalicje sa SNSD-om bio paravan za pokriće svega onoga što se dešavalo u proteklih 9 godina. Mi smo dobili glasove građana Republike Srpske da branimo njihove interese a ne interese Milorada Dodika i SNSD-a. Namjera SDS-a je da pokrene procese koji su godinama namjerno zakočeni, što nas je dovelo u blato iz kojeg nema izlaza ukoliko Dodik i njegova stranka ostanu na vlasti”, zaključio je Bosić.

(BN TV)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Mladen

29.11.2014 17:13

A ko ide u Dom Naroda?

ODGOVORITE
Name

SAŠA

29.11.2014 17:27

Milorad Dodik je u velikoj mjeri proizvod vaše inertnosti, sa jedne strane i prikrivanja sopstvenih kriminalaca - sa druge... Milorad je još uvijek na slobodi samo zato što bi njegov zatvor značio i zatvor za one ''papke'' u opoziciji koji takođe imaju orahe u džepovima.... Pokrivate jedni druge....

ODGOVORITE
Name

kolaps

29.11.2014 18:10

samo slozno ne trcati za vlasti.bravo ljudi,sve ce doci na svoje

ODGOVORITE
Name

neutralan

29.11.2014 18:35

Zbog sujete rukovodstva SDS I SNSD koji su stalno u nekom sukobu samo šteti narodu.Nas to ne interesuje,jer Republika Srpska treba da ide naprijed,a Vi pamet u glavu.Ni čije nije do vijeka.

ODGOVORITE
Name

Logika..

29.11.2014 18:52

Ekonomije??... Nije je ni bilo...

ODGOVORITE
Name

Silver

29.11.2014 18:55

Ekonomija RS je odavno propala!Ostalo je samo da Dodik zada završni udarac.

ODGOVORITE
Name

luka

29.11.2014 20:05

U NAS JE JAKA EKONOMIJA INTEGRAL NISKOGRADNJA GP KRAJINA MG MIND HIDRO KOP EKO TIM KALDERA BOBAR VENERA ITD ITD JEDINO STO SE FIRME VODE NA MRTVACIMA A VLASNIK JE No1 ZIVJELA PRIVREDA RS GASI SVJETLO

ODGOVORITE
Name

mi sami

29.11.2014 20:30

Samo sipa srbina spasava!!!!!

ODGOVORITE
Name

Miligojko

29.11.2014 20:55

Pa i vi ste je rusili kad ste bili na vlasti i da ste pobjedili nista ne bi bilo bolje...

ODGOVORITE
Name

Bosic za Predsjednika vlade

29.11.2014 21:38

Nisam prije tako mislio ali Bosic bi jedini mogao biti Predsjednik vlade.Jedini posten covjek nakon Rajka Kasagica koji se zadrzao 1996 mjesec dana

ODGOVORITE
Name

NEVESINJAC

29.11.2014 22:08

U periodu SDS-ove vladavine desio se najveci privredni kriminal! Zbog toga i danas imamo posledice!

ODGOVORITE
Name

Modrica sds

29.11.2014 22:48

Nevesinjac,ajd pusti vodu molim te!!!Lopove je narod ostavio na vlasti,eto im sad.Cuti i trpi glupi narode,samo mi zao ove polovine sto je bila za neke promjne

ODGOVORITE
Name

dnk

29.11.2014 22:58

Pa kad se mile prejeo para...narodnih...

ODGOVORITE
Name

Inženjer

29.11.2014 23:00

Mladen Bosić je inženjer. Zato se toliko razlikuje od ostalih političara.

ODGOVORITE
Name

borg

30.11.2014 06:19

Što se Šarovic osmjehuje, da ne prolazi metamorfozu.

ODGOVORITE
Name

za nevesinjca

30.11.2014 06:43

Neka je vas dezerter tamindžija kupio! Toliko o hrabrom i poštenom Nevesinju!

ODGOVORITE
Name

re nevesinjac

30.11.2014 08:00

Ne vidis ti brate iz tog Nevesinja daleko...Dodji u Gradisku da ti brat pokaze i da vidis sta rade ovi lopovi...Mogu vama koje obidju jednom godisnje prodavati maglu preko RTRS-a. Mi im znamo porodice. I vidimo svaki dan sta se radi. I da pitam uzgred SDS. Hocete li i molim vas provjerite Farmaland u Novoj Topoli.To vode neki Hrvati pitaj Boga odakle i sta se to radi. U gubicima su milionskim a svaki dan se mjenjaju dzipovi. Poznajem momke koji nisu imali za kafu a sad vozaju dzipove za kratko vreme.

ODGOVORITE
Name

Bozo

30.11.2014 08:30

Ja nisam glasao jer smatram da normalan čovjek nema za koga glasati sve gori od goreg SDS viče da hoće promjene ali nikad nisu iznijeli kakve su to promjene da je Mile dobar nije, niti je šta ponudio prije izbora da bi čovjek pomislio biće bolje narodu nije dovoljno da sjaši Kurta a da uzjaši Murta ili obrnuto niko nema nikakav plan kako bi se izašlo iz ovih g....a. Svi su do sad samo zapošljavali svoje partijske ljude kako na nivou opština tako i na nivou Republike u bilo koju kancelariju da uđes u opštinu nagurali su svojih ljudi kao sardine u konzervi pa ko će sve to da plaća svaki mjesec? Zato privredu deru sa sve većim opterećenjima. Ko poslednji izađe neka ugasi svjetlo.

ODGOVORITE
Name

ringišpil

30.11.2014 15:49

Ovdje promjene može donijeti samo Amerika. Kad je narod izglasa. A to će biti u limburgu mjesecu. Prema tome otaljavaj što je još ostalo od života ili bježi odavde.

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO

01.12.2014 08:48

Ja bih rekao narode- trazili ste gladujte.

ODGOVORITE