Словенци купују Бању Дворови?

Представници Градске управе Бијељина разговарали су данас са делегацијом општине Брежице из Словеније о привредној сарадњи, као и о могућности да Бања Дворови буде продата Словенцима.

Република Српска 29.11.2014 | 20:38
Словенци купују Бању Дворови?

"Представник словеначке бање Терме Чатеж долазио је већ у Бању Дворови, а данас смо наставили те разговоре, те конкретизовали питање приватизације наше бање", рекао је начелник Одјељења за привреду и пољопривреду града Бијељина Предраг Јовић.

Када је реч о туризму, он истиче да ће делегација Словеније данас имати прилику да од власника Етно села "Станишићи" чује његова искуства о развоју туризма.

"А ми ћемо од власника бање Терме Чатеж добити информације како они развијају туризам, као једну од најатрактивнијих привредних грана", рекао је Јовић.

Члан делегације Словеније Урош Коф рекао је да данашњи сусрет са представницима бијељинске градске власти представља почетак договора о будућој сарадњи две општине - Брежица и Бијељине.

Коф каже да ова два града имају велике могућности за сарадњу, те да ће директору словеначке бање Терме Чатеж представити могућност сарадње са Бањом Дворови.

"Добили смо неке занимљиве и конкретне информације о Бањи Дворови, о продаји те бање и о неком, евентуалном, приватно-јавном партнерству. Надам се да ће власници Терме Чатежа наћи могућност да у следећој години почну неки пројекти који би били зачетак сарадње са овим делом БиХ", рекао је Коф.

Он је додао да су Словенци и пре минулог рата сарађивали са Бањом Дворови те да очекује да ће градоначелник Брежица, као и сви који воде регионалну политику, имати разумевања за реализацију неких пројеката, као и неопходност будуће сарадње.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Литванци или Словенци свеједно

29.11.2014 17:26

У Словенији висе није као сто је било,па долазе код нас зато сто је јефтина радна снага.Треба добро размотрити ко је та фирма и ста стварно нуди

ОДГОВОРИТЕ
Name

киwи

29.11.2014 17:33

Па лако је продати. Свашта.и мајку и оца би ви продали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зналац

29.11.2014 18:15

Словенци јос од прије рата имају % у бањи (није мањи од 1/3). Ред је да се конацно несто уради са бањом и базенима. Затворен олимпијски базен (да зазиве спортови у води, Семберија има +200.000 становника), спортски комплекс за припреме спортиста... да ти из Европе долазе и паре остављају. Овако могу изнајмљивати хотел и базене за снимање хорор филмова

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

29.11.2014 19:59

Словенци би и могли да покрену посао у дворовима,треба им дати сансу инаце пропадосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

дворови

29.11.2014 21:29

Ви из опстине , засто нисте допустили спајање Бање Дворови са Домом здравља Бијељина ? То је једино сигурно рјесење . Све остало је питање ста це бити !!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

29.11.2014 21:34

само да се не заврси као Тус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тројанац

30.11.2014 01:06

Не знам шта це продати када је све покрадено а то се зна које био на челу Бање Дворови ако се то уопште мозе назвати тим именом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићићу...

30.11.2014 01:40

...продаји ти своју бабовину! Остави се Дворова, јер ћу иначе гласати за Бају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дворовљанин

30.11.2014 10:36

Залосно је како нам је бања уништена.

ОДГОВОРИТЕ