Кун: Од зета Марадоне до гол машине ''Грађана''!

Аргентинац Серхио Агуеро (26) ове сезоне главни је адут тренера Мануела Пелегрини са 17 постигнутих погодака, од којих је већ пет дао у Лиги шампиона у пет наступа, а 12 у Премијер лиги.

Фудбал 29.11.2014 | 14:10
Кун: Од зета Марадоне до гол машине ''Грађана''!

Пелегрини је Агуера назавао једним од најбољих фудбалера на свету, након изванредне утакмице против Бајерна из Минхена и оствареног хет-трика којим је Ситију помогао да дође до врло важне победе од 3:2, и то са два гола у последњих пет минута.

Агуеров саиграч Венсан Компанин и капитен енглеског првака похвалио је аргентинског репрезентативца и назвао га посебним.

"Ако желите да направите нешто специјално, онда морате да имате посебне играче у тиму, а то је Серхио", рекао је белгијски штопер.

Некадашњи холандски репрезентативац и играч Барселоне Роналд Куман, а сада менаџер Саутемптона упоредио је Агуерове партије са играма некадашњег најбољег фудбалера планете Бразилца Ромариа:

"Најбољи играч са којим можете упоредити Агуера је Роамрио, јер сам играо са њим у Барселони, па знам. Понекад мислите да спава на терену, а онда у делићу секунде експлодира и постигне гол. Аргентинац је један од најбољих играча који прави разлику у игри Ситија. Играче као што су Агуеро и Ромарио морате чувати свих 90 минута утакмице" , изјавио је Роналд Куман.

Овај аргентински голгетер, иначе бивши зет легендарног Дијега Марадоне, који је након развода његове ћерке Ђанине и Серхија назвао Агуера "мекушцем", у овој сезони просто блиста, а потврда тога је податак да је скоро на свакој другој утакмици био стрелац.

Навијачи Ситија сигурно добро памте гол Аргентинца у дербију против градског ривала Манчестер јунајтеда, којим је донео победу "грађанима", као и четири гола на утакмици са Тотенхемом. Занимљиво је да је мрежу увек тресао када је то тиму било најпотребније, као на пример оба пута против КПР-а за 2:2 и на тај начин обезбедио реми својој екипи, а то што је апсолутно сам срушио Баварце у последњем мечу Лиге шампиона је од круцијалне важности за останак Ситија у трци за осмину финала.

Кун Агуеро је у редове Манчестер ситија стигао у лето 2011. године из Атлетико Мадрида за 38 милиона фунти и до сада је на 139 утакмица постигао 92 гола. Овај брзоноги нападач дебитовао је као тинејџер у аргентинском Инденпендијентеу са тачно 15 година и 35 дана, и на 56 мечева у 23 наврата био стрелац. У редове "јорганџија" прешао је 2006. за 23 милиона евра и у наредним годинама стекао фудбалско име као изванредан стрелац и невероватно брз играч. У Атлетику је остварио учинак од 234 одигране утакмице и 101 постигнутим голом.

За репрезентацију Аргентине Агуеро је одиграо 59 мечева и 22 пута био стрелац.

Сви Агуерови голови ове сезоне:
Бајерн Минхен (3), КПР (2), Манчестер јунајтед (1), ЦСКА Москва (1), Тотенхам (4), Астон Вила (1), Рома (1), Хал сити (1), Арсенал (1), Ливерпул (1), Њукасл (1).

Коментари / 0

Оставите коментар