Kun: Od zeta Maradone do gol mašine ''Građana''!

Argentinac Serhio Aguero (26) ove sezone glavni je adut trenera Manuela Pelegrini sa 17 postignutih pogodaka, od kojih je već pet dao u Ligi šampiona u pet nastupa, a 12 u Premijer ligi.

Fudbal 29.11.2014 | 14:10
Kun: Od zeta Maradone do gol mašine ''Građana''!

Pelegrini je Aguera nazavao jednim od najboljih fudbalera na svetu, nakon izvanredne utakmice protiv Bajerna iz Minhena i ostvarenog het-trika kojim je Sitiju pomogao da dođe do vrlo važne pobede od 3:2, i to sa dva gola u poslednjih pet minuta.

Aguerov saigrač Vensan Kompanin i kapiten engleskog prvaka pohvalio je argentinskog reprezentativca i nazvao ga posebnim.

"Ako želite da napravite nešto specijalno, onda morate da imate posebne igrače u timu, a to je Serhio", rekao je belgijski štoper.

Nekadašnji holandski reprezentativac i igrač Barselone Ronald Kuman, a sada menadžer Sautemptona uporedio je Aguerove partije sa igrama nekadašnjeg najboljeg fudbalera planete Brazilca Romaria:

"Najbolji igrač sa kojim možete uporediti Aguera je Roamrio, jer sam igrao sa njim u Barseloni, pa znam. Ponekad mislite da spava na terenu, a onda u deliću sekunde eksplodira i postigne gol. Argentinac je jedan od najboljih igrača koji pravi razliku u igri Sitija. Igrače kao što su Aguero i Romario morate čuvati svih 90 minuta utakmice" , izjavio je Ronald Kuman.

Ovaj argentinski golgeter, inače bivši zet legendarnog Dijega Maradone, koji je nakon razvoda njegove ćerke Đanine i Serhija nazvao Aguera "mekušcem", u ovoj sezoni prosto blista, a potvrda toga je podatak da je skoro na svakoj drugoj utakmici bio strelac.

Navijači Sitija sigurno dobro pamte gol Argentinca u derbiju protiv gradskog rivala Mančester junajteda, kojim je doneo pobedu "građanima", kao i četiri gola na utakmici sa Totenhemom. Zanimljivo je da je mrežu uvek tresao kada je to timu bilo najpotrebnije, kao na primer oba puta protiv KPR-a za 2:2 i na taj način obezbedio remi svojoj ekipi, a to što je apsolutno sam srušio Bavarce u poslednjem meču Lige šampiona je od krucijalne važnosti za ostanak Sitija u trci za osminu finala.

Kun Aguero je u redove Mančester sitija stigao u leto 2011. godine iz Atletiko Madrida za 38 miliona funti i do sada je na 139 utakmica postigao 92 gola. Ovaj brzonogi napadač debitovao je kao tinejdžer u argentinskom Indenpendijenteu sa tačno 15 godina i 35 dana, i na 56 mečeva u 23 navrata bio strelac. U redove "jorgandžija" prešao je 2006. za 23 miliona evra i u narednim godinama stekao fudbalsko ime kao izvanredan strelac i neverovatno brz igrač. U Atletiku je ostvario učinak od 234 odigrane utakmice i 101 postignutim golom.

Za reprezentaciju Argentine Aguero je odigrao 59 mečeva i 22 puta bio strelac.

Svi Aguerovi golovi ove sezone:
Bajern Minhen (3), KPR (2), Mančester junajted (1), CSKA Moskva (1), Totenham (4), Aston Vila (1), Roma (1), Hal siti (1), Arsenal (1), Liverpul (1), Njukasl (1).

Komentari / 0

Ostavite komentar