Признао убиство навијача Звезде

Оптужени за убиство Марка Ивковића, навијача Црвене звезде, Кадри Акташ признао је убиство, сазнају медији.

Свијет 28.11.2014 | 20:36
Признао убиство навијача Звезде

Суд у Истанбулу подигао је оптужницу против њега и наредио да се, до суђења, задржи у притвору. Остали осумњичени за учешће у злочину пуштени су после испитивања у полицији, али то не искључује подизање оптужница и против њих.

Једног од седморице ухапшених, сведок је идентификовао као убицу српског навијача, што потврђују и снимци камера. РТС сазнаје и да је после тога оптужени и сам признао да је убио Марка Ивковића.

"Мени је драго да је добра реакција наше државе била одмах и у старту, кажем и ефикасна реакција турске полиције довела је до хапшења. Очекујем да и тај судски поступак буде брз и да се не одуговлачи, и да имамо правду за нашег држављанина", рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Како се сазнаје и да је група ухапшених момака правила роштиљ у улици близу Арене, где је одржана утакмица Галатасарај – Црвена звезда. Група навијача Црвене звезде прошла је том улицом и дошло је до сукоба, а касније и убиства српског држављанина.

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је да једино што зна а што није до сада било познато јавности – то му је данас пренето – да је реч о лицима која нису директно учествовала у сукобу две групе навијача, већ су се на лицу места затекли неким својим поводом.

"Оно што ми је пренето је да су били у алкохолисаном стању", навео је Марковић.

Локална полиција је навела да је реч о турском држављанину, а незванично убица Марка Ивковића ухваћен је приликом покушаја бекства из Истанбула за Анталију.

Марко Ивковић је убијен пре недељу дана уочи утакмице Галатасарај – Црвена звезда.

 

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар