Priznao ubistvo navijača Zvezde

Optuženi za ubistvo Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, Kadri Aktaš priznao je ubistvo, saznaju mediji.

Svijet 28.11.2014 | 20:36
Priznao ubistvo navijača Zvezde

Sud u Istanbulu podigao je optužnicu protiv njega i naredio da se, do suđenja, zadrži u pritvoru. Ostali osumnjičeni za učešće u zločinu pušteni su posle ispitivanja u policiji, ali to ne isključuje podizanje optužnica i protiv njih.

Jednog od sedmorice uhapšenih, svedok je identifikovao kao ubicu srpskog navijača, što potvrđuju i snimci kamera. RTS saznaje i da je posle toga optuženi i sam priznao da je ubio Marka Ivkovića.

"Meni je drago da je dobra reakcija naše države bila odmah i u startu, kažem i efikasna reakcija turske policije dovela je do hapšenja. Očekujem da i taj sudski postupak bude brz i da se ne odugovlači, i da imamo pravdu za našeg državljanina", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako se saznaje i da je grupa uhapšenih momaka pravila roštilj u ulici blizu Arene, gde je održana utakmica Galatasaraj – Crvena zvezda. Grupa navijača Crvene zvezde prošla je tom ulicom i došlo je do sukoba, a kasnije i ubistva srpskog državljanina.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da jedino što zna a što nije do sada bilo poznato javnosti – to mu je danas preneto – da je reč o licima koja nisu direktno učestvovala u sukobu dve grupe navijača, već su se na licu mesta zatekli nekim svojim povodom.

"Ono što mi je preneto je da su bili u alkoholisanom stanju", naveo je Marković.

Lokalna policija je navela da je reč o turskom državljaninu, a nezvanično ubica Marka Ivkovića uhvaćen je prilikom pokušaja bekstva iz Istanbula za Antaliju.

Marko Ivković je ubijen pre nedelju dana uoči utakmice Galatasaraj – Crvena zvezda.

 

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar