Дан Оружаних снага БиХ

Поводом 1.децембра, Дана и 9-те годишњице формирања Оружаних снага БиХ, министар одбране у Савјету министара БиХ Зекеријах Осмић и начелник Зајадничког штаба Оружаних снага Анто Јелеч, на конференцији за
новинаре у Сарајеву представили су најзначајније резултате Оружаних снага БиХ у овој години.

Босна и Херцеговина 28.11.2014 | 19:55
Дан Оружаних снага БиХ

Оно чиме су се највише похвалили јесте њихов ангажман у мајским поплавама у БиХ.

,,Припадници Оружаних снага БиХ одлучно и пожртвовано су се ангажовали у пружању помоћи за вријеме и након мајских поплава'', истакао је начелник Заједничког штаба Оружаних снага Анто Јелеч и подсјетио да су спасили преко 8 хиљада цивила угрожених поплавама те доставили десетине тона хране и лијекова.

,,Били смо ангажовани у 46 општина широм БиХ и првенствено смо се бавили спасавањем људских живота и материјалних добара, а након тога учествовали смо у санацији и отклањању последица ове велике несреће'', каже Јелеч.

Министар одбране у Савјету министара БиХ Зекеријах Осмић истакао је изузетне резултате Оружаних снага БиХ на уништавању вишкова наоружања, муниције и минско-експлозивних стедстава.

,,У овој години уништено је око хиљаду тона муниције, чиме је укупна количина смањена на 16 хиљада тона. Уништавање те муниције и још 40 хиљада комада наоружања планирано је да се заврши до 2020. године'', навео је Осмић и додао:
,,Министарство одбране упутило је приједлог Предсједништву БиХ да се дио средстава и вишкова миниције и минско-експлозивних средстава донира Влади републике Ирак, како би и на тај начин смањили укупне количине вишкова и дали свој доприносн у борби против ИСИЛ-а и глобалног тероризма''.

Осмић и Јелеч су истакли и значајан ангажман припадника Оружаних снага БиХ у међународним мировним мисијама, додајући да су Оружане снаге предводник НАТО пута БиХ.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брчко

28.11.2014 19:27

кад могу они који су се гледали преко нишана заједно фино и културно функционират онда би требали и политицари да сурадјују..!.. већина насих политицара су били подрумаси и сверцери.. зато им ово стање одговара..! припадници орузаних снага су цасни људи без обзира на којој страни били у рату.. имају морал.. за разлику од нашег политичког шљама..! ал ОС-БиХ су лијепо уредјене по диктатури ЕУ и америке па лијепо функционису. док нам дрзаву не уреде странци по мјери ЕУ земаља нема нам спаса..! па људи док политичари ко рецимо нас Баја и Злаја хоце да се крунишу у свом тору и лове и краду у мутном ми нормални градјани це мо да трпимо..! питам се ДОКЛЕ...?

ОДГОВОРИТЕ