Фирме му пропадају, а он би на чело Партизана!

У фотељу Драгана Ђурића у Партизану требало би да седне Зоран Поповић. Он је представљен као успешан бизнисмен, али ствари стоје сасвим другачије.

Фудбал 28.11.2014 | 20:00
Фирме му пропадају, а он би на чело Партизана!

Иза њега је неколико предузећа у стечају.

Поповић се представља као власник успешне компаније ЕМЦ холдинг, која се бави узгојем и извозом свиња. Он је најавио да уколико одлучи да се кандидује за првог човека у Хумској, “онда неће у целу причу да улази неозбиљно”. Обећао је да ће у клуб да уложи своја три милиона евра.

“Блиц” је истраживао успешност ове компаније и дошао до неочекиваних података.

Постоји само једна компанија која је регистрована под овим именом, али њен власник и директор није Поповић. Према подацима Агенције за привредне регистре, власник и директор ове компаније је извесна Снежана Јаковљевић, а Поповића нема ни међу сувласницима па чак ни члановима Надзорног или Управног одбора. Компанија која се води на Јаковљевићеву, и једини ЕМЦ холдинг према подацима АПР, налази се у београдској Балканској улици 2. Управо на истој адреси коју је Поповић као члан УО Привредне коморе Београда пријавио уз податак да је власник ЕМЦ холдинга.

Проверили смо и ко је међу извозницима свиња у Русију. На званичној презентацији Руске Федерације о трговини нема ЕМЦ холдинга.

“Блиц” је истраживао даље. Неколико фирми које су у стечају или су обрисане из регистра, односно одузета им је дозвола за рад, воде се на Зорана Поповића.
Фирма „Браво С&С“ завршила је у стечају, а формални власници те фирме били су „ВИП цомпанy“ из Лознице и „Агрина информатика“ из Словеније чији је власник „ВИП корпорација Сторитве“. Власник свих је Поповић и у стечају су.

Већина фирми на име Зорана Поповића је регистрована у Лозници и то “Браво холдинг”, која је обрисана из регистра, право на рад јој је онемогућено 2012 године. Био је власник и друштва „Лотеx“, такође брисано из регистра. На истој адреси у Лозници се појављују две фирме - „Лотекс“ и „Лотеx“, док је једној заступник Зоран Поповић, другој је Јасмина Поповић. Обе су обрисане из регистра и то 2007. и друга 2010. Иста судбина је и фирме ЛТП д.о.о., где је био директор.

Власница ЕМЦ холдинга у шоку
“Блиц” је позвао на мобилни телефон компаније ЕМЦ холдинг. Има истих првих шест бројева као и Поповићев. Јавља се женски глас, тражимо власника Поповића. Добијамо одговор - погрешили сте. Јавила нам се Снежана Јаковљевић, иначе власница 100 одсто по АПР. Питамо - зар Поповић није власник компаније, а она одговара да не би да даје одговоре.
- Па, чекајте, ко је власник ви или он?
- Јао, боже... Немам речи, заиста... Непријатно ми је - замуцкује Јаковљевићева.
На инсистирање да се Поповић представља као власник, а по АПР је то она, Јаковљевићева „открива“ да је “Поповић председник”. На питање где је тај податак на АПР, прекида разговор.

Коментари / 0

Оставите коментар