Firme mu propadaju, a on bi na čelo Partizana!

U fotelju Dragana Đurića u Partizanu trebalo bi da sedne Zoran Popović. On je predstavljen kao uspešan biznismen, ali stvari stoje sasvim drugačije.

Fudbal 28.11.2014 | 20:00
Firme mu propadaju, a on bi na čelo Partizana!

Iza njega je nekoliko preduzeća u stečaju.

Popović se predstavlja kao vlasnik uspešne kompanije EMC holding, koja se bavi uzgojem i izvozom svinja. On je najavio da ukoliko odluči da se kandiduje za prvog čoveka u Humskoj, “onda neće u celu priču da ulazi neozbiljno”. Obećao je da će u klub da uloži svoja tri miliona evra.

“Blic” je istraživao uspešnost ove kompanije i došao do neočekivanih podataka.

Postoji samo jedna kompanija koja je registrovana pod ovim imenom, ali njen vlasnik i direktor nije Popović. Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik i direktor ove kompanije je izvesna Snežana Jakovljević, a Popovića nema ni među suvlasnicima pa čak ni članovima Nadzornog ili Upravnog odbora. Kompanija koja se vodi na Jakovljevićevu, i jedini EMC holding prema podacima APR, nalazi se u beogradskoj Balkanskoj ulici 2. Upravo na istoj adresi koju je Popović kao član UO Privredne komore Beograda prijavio uz podatak da je vlasnik EMC holdinga.

Proverili smo i ko je među izvoznicima svinja u Rusiju. Na zvaničnoj prezentaciji Ruske Federacije o trgovini nema EMC holdinga.

“Blic” je istraživao dalje. Nekoliko firmi koje su u stečaju ili su obrisane iz registra, odnosno oduzeta im je dozvola za rad, vode se na Zorana Popovića.
Firma „Bravo S&S“ završila je u stečaju, a formalni vlasnici te firme bili su „VIP company“ iz Loznice i „Agrina informatika“ iz Slovenije čiji je vlasnik „VIP korporacija Storitve“. Vlasnik svih je Popović i u stečaju su.

Većina firmi na ime Zorana Popovića je registrovana u Loznici i to “Bravo holding”, koja je obrisana iz registra, pravo na rad joj je onemogućeno 2012 godine. Bio je vlasnik i društva „Lotex“, takođe brisano iz registra. Na istoj adresi u Loznici se pojavljuju dve firme - „Loteks“ i „Lotex“, dok je jednoj zastupnik Zoran Popović, drugoj je Jasmina Popović. Obe su obrisane iz registra i to 2007. i druga 2010. Ista sudbina je i firme LTP d.o.o., gde je bio direktor.

Vlasnica EMC holdinga u šoku
“Blic” je pozvao na mobilni telefon kompanije EMC holding. Ima istih prvih šest brojeva kao i Popovićev. Javlja se ženski glas, tražimo vlasnika Popovića. Dobijamo odgovor - pogrešili ste. Javila nam se Snežana Jakovljević, inače vlasnica 100 odsto po APR. Pitamo - zar Popović nije vlasnik kompanije, a ona odgovara da ne bi da daje odgovore.
- Pa, čekajte, ko je vlasnik vi ili on?
- Jao, bože... Nemam reči, zaista... Neprijatno mi je - zamuckuje Jakovljevićeva.
Na insistiranje da se Popović predstavlja kao vlasnik, a po APR je to ona, Jakovljevićeva „otkriva“ da je “Popović predsednik”. Na pitanje gde je taj podatak na APR, prekida razgovor.

Komentari / 0

Ostavite komentar