Данас креће тениска Премијер лига!

Од 28. новембра до 13. децембра на програму је врло интересантан тениски егзибициони турнир.

Тенис 28.11.2014 | 13:40
Данас креће тениска Премијер лига!

Ако сте тениски фан, на овако нешто сигурно нисте навикли. Сјајна идеја пала је на памет људима из света “белог“ спорта. Наиме, организовали су тениски турнир који се игра по лигашком систему и назвали га ни мање ни више него Премијер лига. Овде неће бити Челсија, Саутемптона, Вест Хема и Манчестер Ситија, али су ту зато Новак Ђоковић, Ана Ивановић, Ненад Зимоњић, Роџер Федерер, Енди Мареј, Жо-Вилфред Цонга као и многи други.

Занимљиво је да играчи неће играти само за себе, већ су подељени у екипе од по њих седам. У сваком тиму је по пет актуелних тенисера, као и по две легенде овог спорта.

То није све. Турнир се игра на четири локације, а сви тимови ће играти у сва четири места. Прво су на реду Филипини, па онда Сингапур, после њега Индија, да би на крају дошли Уједињени Арапски Емирати.

Свако ће се са сваким сусрести по четири пута, а сваки меч се игра у пет добијених сетова. По један сет се игра у женском и мушком синглу, по један у дублу, и један у мешовитом дублу. Како би се освојио сет морате да освојите шест гемова, а уколико буде 5:5, одмах се приступа тај-брејку. Интересантно је и то да када дође до ђуса (40:40), игра се на такозвани „златни“ поен.

Екипе се називају Манила Маверикс, Микромакс Индијан Ејсиз, Сингапур Слемерс и УАЕ Ројалс. Нас највише интересује ова последња јер су ту Ноле, Ана и Зимоњић, а поред њих овај тим чине Каролина Вознијацки, Малек Џазири, Горан Иванишевић, Кристина Младеновић и Марин Чилић. Биће крајње занимљиво.

Иако је ово пријатељски турнир, играчи ће лепо зарадити, јер је за њих прикупљено чак 24 милиона долара, како наводе индијски медији. Сваки тим има по једног мистериозног власника, који дају свој новац, како би привукли праве тениске величине, али ће се и њима то исплатити, пошто ће ТВ права, као и спонзорства бити врло скупа.

Уживајте у једном од најбизарнијих тениских турнира икад виђених.

Коментари / 0

Оставите коментар