Danas kreće teniska Premijer liga!

Od 28. novembra do 13. decembra na programu je vrlo interesantan teniski egzibicioni turnir.

Tenis 28.11.2014 | 13:40
Danas kreće teniska Premijer liga!

Ako ste teniski fan, na ovako nešto sigurno niste navikli. Sjajna ideja pala je na pamet ljudima iz sveta “belog“ sporta. Naime, organizovali su teniski turnir koji se igra po ligaškom sistemu i nazvali ga ni manje ni više nego Premijer liga. Ovde neće biti Čelsija, Sautemptona, Vest Hema i Mančester Sitija, ali su tu zato Novak Đoković, Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Rodžer Federer, Endi Marej, Žo-Vilfred Conga kao i mnogi drugi.

Zanimljivo je da igrači neće igrati samo za sebe, već su podeljeni u ekipe od po njih sedam. U svakom timu je po pet aktuelnih tenisera, kao i po dve legende ovog sporta.

To nije sve. Turnir se igra na četiri lokacije, a svi timovi će igrati u sva četiri mesta. Prvo su na redu Filipini, pa onda Singapur, posle njega Indija, da bi na kraju došli Ujedinjeni Arapski Emirati.

Svako će se sa svakim susresti po četiri puta, a svaki meč se igra u pet dobijenih setova. Po jedan set se igra u ženskom i muškom singlu, po jedan u dublu, i jedan u mešovitom dublu. Kako bi se osvojio set morate da osvojite šest gemova, a ukoliko bude 5:5, odmah se pristupa taj-brejku. Interesantno je i to da kada dođe do đusa (40:40), igra se na takozvani „zlatni“ poen.

Ekipe se nazivaju Manila Maveriks, Mikromaks Indijan Ejsiz, Singapur Slemers i UAE Rojals. Nas najviše interesuje ova poslednja jer su tu Nole, Ana i Zimonjić, a pored njih ovaj tim čine Karolina Voznijacki, Malek Džaziri, Goran Ivanišević, Kristina Mladenović i Marin Čilić. Biće krajnje zanimljivo.

Iako je ovo prijateljski turnir, igrači će lepo zaraditi, jer je za njih prikupljeno čak 24 miliona dolara, kako navode indijski mediji. Svaki tim ima po jednog misterioznog vlasnika, koji daju svoj novac, kako bi privukli prave teniske veličine, ali će se i njima to isplatiti, pošto će TV prava, kao i sponzorstva biti vrlo skupa.

Uživajte u jednom od najbizarnijih teniskih turnira ikad viđenih.

Komentari / 0

Ostavite komentar