Ове зграде биће највише на свијету

Из године у годину изгради се небодер који обара рекорд у висини, а нове границе биће пробијене колико следеће, 2015. године. Представљамо вам десет највиших зграда чија се изградња завршава за некоико месеци.

Занимљивости 28.11.2014 | 00:17
Ове зграде биће највише на свијету

Шангајски торањ, Кина - Висок је 632 метра, и дом једног од највиших хотела на свету.

Вухан центар, Кина - Попут свог шангајског пандана, висок је 632 метра. Када се заврши изградња, биће највиша зграда у централној Кини.

Марина 101, Дубаи - Дубаи је већ дом највише зграде на свету - Бурџ Калифе, која је са торњем Марина 101, високим 426,5 метара, добила "малог брата."

432 Парк авенија, Њујорк - Ова "грдосија" у Великој јабуци биће трећа највећа зграда у САД, са висином од 425,7 метара.

Капитал Маркет торањ , Ријад - Овај торањ је висок 385 метара, и представља праву финансијску оазу у самом срцу престонице Саудијске Арабије.

Далиан Етон Плејс 1, Кина - Овај небодер у кинеском граду Далиан биће висок 383,1 метар, и представљаће комплекс станова, пословног простора, и некретнина за издавање.

Восток кула, Москва - Изградња прве од планиране две џиновске куле завршава се следеће године, а биће висока 373,2 метра.

ОКО торањ, Москва - Торањ ко свега 21 метар нижи од Востока, који се налази у непосредној близини. Већина простора зграде од 331 метар биће намењена становима и канцеларијском простору.

Торањ Форум 66, Кина - Овај торањ у Шенгјангу је само половина пројекта "близнакиње", с обзиром да је у току изградња још једне, идентичне куле. Висина је 350, 6 метара.

АДНОЦ, Абу Даби - Висока 342 метра, зграда ће бити седиште Националне нафтне компаније из Абу Дабија.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар