Ove zgrade biće najviše na svijetu

Iz godine u godinu izgradi se neboder koji obara rekord u visini, a nove granice biće probijene koliko sledeće, 2015. godine. Predstavljamo vam deset najviših zgrada čija se izgradnja završava za nekoiko meseci.

Zanimljivosti 28.11.2014 | 00:17
Ove zgrade biće najviše na svijetu

Šangajski toranj, Kina - Visok je 632 metra, i dom jednog od najviših hotela na svetu.

Vuhan centar, Kina - Poput svog šangajskog pandana, visok je 632 metra. Kada se završi izgradnja, biće najviša zgrada u centralnoj Kini.

Marina 101, Dubai - Dubai je već dom najviše zgrade na svetu - Burdž Kalife, koja je sa tornjem Marina 101, visokim 426,5 metara, dobila "malog brata."

432 Park avenija, Njujork - Ova "grdosija" u Velikoj jabuci biće treća najveća zgrada u SAD, sa visinom od 425,7 metara.

Kapital Market toranj , Rijad - Ovaj toranj je visok 385 metara, i predstavlja pravu finansijsku oazu u samom srcu prestonice Saudijske Arabije.

Dalian Eton Plejs 1, Kina - Ovaj neboder u kineskom gradu Dalian biće visok 383,1 metar, i predstavljaće kompleks stanova, poslovnog prostora, i nekretnina za izdavanje.

Vostok kula, Moskva - Izgradnja prve od planirane dve džinovske kule završava se sledeće godine, a biće visoka 373,2 metra.

OKO toranj, Moskva - Toranj ko svega 21 metar niži od Vostoka, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Većina prostora zgrade od 331 metar biće namenjena stanovima i kancelarijskom prostoru.

Toranj Forum 66, Kina - Ovaj toranj u Šengjangu je samo polovina projekta "bliznakinje", s obzirom da je u toku izgradnja još jedne, identične kule. Visina je 350, 6 metara.

ADNOC, Abu Dabi - Visoka 342 metra, zgrada će biti sedište Nacionalne naftne kompanije iz Abu Dabija.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar