ЕЛ: ЦСКА ''убио'' шампиона Европе!

Сони Вимс са 19 поена предводио је ЦСКА до убедљиве победе над Макабијем- 84:61!

Кошарка 27.11.2014 | 22:35
ЕЛ: ЦСКА ''убио'' шампиона Европе!

Армејци остају непобедиви! Московски ЦСКА остао је недодирљив у Евролиги пошто је у седмом колу славио против Макабија у Тел-Авиву-84:61 . У руској екипи ни данас није било Милоша Теодосића који се још увек није опоравио од повреде стопала.

Чак шест играча у тиму Димитриса Итудиса имало је двоцифрен поентерски учинак, а најефикаснији међу њима био је Сони Вимс са 19 убачених поена, док је Саша Каун постигао четири мање. У домаћој екипи највише је показа Девин Смит који је уписао 14 поена, а Силван Лендсберг постигао је 12.

Московљани су одиграли фантастичну прву четвртину коју су добили са чак 13 поена вишка (25:12) преко сјајног Сонија Вимса који је разбио Макаби са 13 поена у том делу меча. Израелци су успели мало да смање разлику до полувремена, али не онолико колико су желели, те је московски великан са двоцифреном предношћу отишао на одмор- 40:30.

ЦСКА је наставио са добром игром и преко Воронцевича и Кауна Московљани подижу разлику и на 15 поена, а Макаби катастрофе спасио је Силван Лендсберг и пред одлучујући квартал гости су водили- 59:46. У последној четвртини предност руског првака је само постајала већа, а домаћин је на крају доживео праву катастрофу у својој Нокиа арени- 61:84.

ЦСКА је остварио и седми тријумф из исто толико дуела и суверено влада Групом Б, док шампион Европе из Тел-Авива сада има скор 4-3 и остаје на трећој позицији.

Коментари / 0

Оставите коментар