Пронађена спаљена тијела у Мексику

У најновијем масакру у мексичкој држави Гереро пронађено 11 спаљених тијела. Тијела су пронађена на једном путу, у области у којој су у септембру нестала и убијена 43 студента.

Свијет 27.11.2014 | 21:50
Пронађена спаљена тијела у Мексику

Мексичка полиција је тијела пронашла у близини града Чилапа који је познат по обрачунима нарко-банди, јавља АП, а преноси Тањуг.

На тијелима су примјетне ране од метака, рекли су мексички званичници.Најновији инцидент догодио се на дан када предсједник Мексика Енрике Пења Нијето треба да најави план националне безбедности у борби против таласа насиља повезаног са дрогом, подсећа АП.

Нијето је данас најавио да ће предложити уставне реформе којима би се поједноставила хаотична структура домаће полиције.

Гнијев против полиције, али и мексичке владе, кулминирао је послије шокантне отмице 26. септембра и каснијег очигледног масакра 43 студента једног учитељског колеџа у држави Гереро, преноси Ројтерс.

Овај случај је изазвао и међународни револт и изложио Мексико притиску да укроти корупцију у полицији и насиље локалних банди. Предсједник Пења Нијето истакао је да ће бити донесен и нови закон против организованог криминала и бити редефинисане надлежости у области казненог система.

Коментари / 0

Оставите коментар