Pronađena spaljena tijela u Meksiku

U najnovijem masakru u meksičkoj državi Gerero pronađeno 11 spaljenih tijela. Tijela su pronađena na jednom putu, u oblasti u kojoj su u septembru nestala i ubijena 43 studenta.

Svijet 27.11.2014 | 21:50
Pronađena spaljena tijela u Meksiku

Meksička policija je tijela pronašla u blizini grada Čilapa koji je poznat po obračunima narko-bandi, javlja AP, a prenosi Tanjug.

Na tijelima su primjetne rane od metaka, rekli su meksički zvaničnici.Najnoviji incident dogodio se na dan kada predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto treba da najavi plan nacionalne bezbednosti u borbi protiv talasa nasilja povezanog sa drogom, podseća AP.

Nijeto je danas najavio da će predložiti ustavne reforme kojima bi se pojednostavila haotična struktura domaće policije.

Gnijev protiv policije, ali i meksičke vlade, kulminirao je poslije šokantne otmice 26. septembra i kasnijeg očiglednog masakra 43 studenta jednog učiteljskog koledža u državi Gerero, prenosi Rojters.

Ovaj slučaj je izazvao i međunarodni revolt i izložio Meksiko pritisku da ukroti korupciju u policiji i nasilje lokalnih bandi. Predsjednik Penja Nijeto istakao je da će biti donesen i novi zakon protiv organizovanog kriminala i biti redefinisane nadležosti u oblasti kaznenog sistema.

Komentari / 0

Ostavite komentar