ЕЛ: Фенерови Срби уништили Туров!

Немања Бјелица био је најкориснији играч меча са 26 индексних поена, Немања Јарамаз убацио је 15 поена у поразу пољског тима.

Кошарка 27.11.2014 | 21:50
ЕЛ: Фенерови Срби уништили Туров!

Турци не стају! Фенербахче је у седмом колу Евролиге убедљиво савладао пољски Туров- 89:74 и забележио свој пети пораз након седам мечева, а Немања Бјелица и Богдан Богдановић били су одлични у тријумфу екипе са Босфора.

Најзаслужнији за победу Обрадовићевог тима био је Немања Бјелица са 14 поена, девет скокова и по две украдене лопте и асистенције што је било довољно за индекс 26. Српски репрезентативац ипак није био најефикаснији пошто је Ендру Гаудлок убацио 21 поена, а Богдановић је уписао девет уз пет асистенција. Код Турова Немања Јарамаз постигао је 15, док је поен више убацио Влад Молдовеану.

Домаћи су отворили меч фуриозно и серијом 12:0 коју су направили захваљујући Богдановићу и Гаудлоку одмах су дали до знања Пољацима да се неће добро провести на Босфору. Имао је Фенер и 20 разлике, али прву четвртину тим Жељка Обрадовића добија са 14 разлике (26:12) након тројке Мелиха Махмутоглуа уз звук сирене, да би у другом кварталу била виђена нешто изједанченија борба. Туров је добио тај део игре кошем вишка, али вођство Фенера није било значајније угорожено до одласка на одмор- 48:36.

Фенербахче је у другој половини меча играо онолико колико му је требало и након треће четвртине разлика се није променила (65:53). Након тога ствари је у своје руке преузео Немања Бјелица и за час је поново било плус 20 за турски тим чија победа до краја више није долазила у питање и два бода остају у Истанбулу- 89:74.

Фенер има пет победа и два пораза и остаје други у групи Ц, док је Туров последњи са само једном победом.

Коментари / 0

Оставите коментар