EL: Fenerovi Srbi uništili Turov!

Nemanja Bjelica bio je najkorisniji igrač meča sa 26 indeksnih poena, Nemanja Jaramaz ubacio je 15 poena u porazu poljskog tima.

Košarka 27.11.2014 | 21:50
EL: Fenerovi Srbi uništili Turov!

Turci ne staju! Fenerbahče je u sedmom kolu Evrolige ubedljivo savladao poljski Turov- 89:74 i zabeležio svoj peti poraz nakon sedam mečeva, a Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović bili su odlični u trijumfu ekipe sa Bosfora.

Najzaslužniji za pobedu Obradovićevog tima bio je Nemanja Bjelica sa 14 poena, devet skokova i po dve ukradene lopte i asistencije što je bilo dovoljno za indeks 26. Srpski reprezentativac ipak nije bio najefikasniji pošto je Endru Gaudlok ubacio 21 poena, a Bogdanović je upisao devet uz pet asistencija. Kod Turova Nemanja Jaramaz postigao je 15, dok je poen više ubacio Vlad Moldoveanu.

Domaći su otvorili meč furiozno i serijom 12:0 koju su napravili zahvaljujući Bogdanoviću i Gaudloku odmah su dali do znanja Poljacima da se neće dobro provesti na Bosforu. Imao je Fener i 20 razlike, ali prvu četvrtinu tim Željka Obradovića dobija sa 14 razlike (26:12) nakon trojke Meliha Mahmutoglua uz zvuk sirene, da bi u drugom kvartalu bila viđena nešto izjedančenija borba. Turov je dobio taj deo igre košem viška, ali vođstvo Fenera nije bilo značajnije ugoroženo do odlaska na odmor- 48:36.

Fenerbahče je u drugoj polovini meča igrao onoliko koliko mu je trebalo i nakon treće četvrtine razlika se nije promenila (65:53). Nakon toga stvari je u svoje ruke preuzeo Nemanja Bjelica i za čas je ponovo bilo plus 20 za turski tim čija pobeda do kraja više nije dolazila u pitanje i dva boda ostaju u Istanbulu- 89:74.

Fener ima pet pobeda i dva poraza i ostaje drugi u grupi C, dok je Turov poslednji sa samo jednom pobedom.

Komentari / 0

Ostavite komentar