Меси иде у Челси за 250 милиона!

Да ли су медији у Јужној Америци дали машти на вољу или је Адидас толико моћан да придобије за себе још једну велику звезду?

Фудбал 27.11.2014 | 21:35
Меси иде у Челси за 250 милиона!

Руши Лионел Меси рекорд за рекордом, а како који обори тако га медији преселе из Барселоне. Овога пута вест дана стиже из Аргентине и према информацијама до којих су дошли тамошњи новинари капитен њихове репрезентације игра опроштајну сезону на Ноу Кампу, пошто ће следећег лета прећи у - Челси!

До овог сазнања дошао је Фабијан Годој, репортер аргентинске ТВ станице Директ, који је у етар пустио информацију да човек који је постигао највише голова у историји Лиге шампиона припрема терен за одлзак из каталонског гиганта и да ће његова наредна дестинација бити Лондон. Да се нешто иза брда ваља потврђује и информација да је Жозе Мурињо летос планирао да ангажује Месија, али су и он и клуб одбили понуду вредну 150 милиона евра на име обештећења. Сад је ситуација, наводно, другачија, јер Годој наводи како је Лео разочаран начином на који се клуб понашао током истраге коју је шпанско тужилаштво водило против њега и оца му Хорхеа поводом оптужби за утају пореза. И да га није узео у заштиту од медијских напада, најчешће мадридске штампе.

То није усамљени разлог због којег Меси, наводно, планира да после деценије играња за Блауграну промени средину. Исти извор преноси могућност да се Меси опроба у другој лиги и подсећа на изјаву Ћавија Ернандеза да би „и у Премијер лиги Лео био најбољи фудбалер“. Чак се иде толико далеко да се посеже за добрим односима између Сеска Фабрегаса и „десетке“ Барселоне, наводно подупртог чињеницом да се њихове лепше половине добро слажу, а не би требало сметнути с ума ни изјаву Фабрегаса да у Лондону игра најбољи фудбал у каријери.

Интересантно, вест о могућем трансферу Месија у Челси пласирана је само неколико сати пошто је Португалац Деко најавио да ће Лео у будућности рећи збогом Барселони, а у све је наводно умешан технички спонзор клуба са Стамфорд бриџа - Адидас. Немачка компанија спремна је да уложи значајна средства како би се реализовао овај трансфер, јер би на тај начин везала за себе велико име и задала ударац у браду љутом ривалу Најкију, који годинама облачи фудбалере Барселоне.

Подсетимо, у летос продуженом уговору Лионела Месија и Барселоне, до јуна 2018, стоји да откупна клаузула 250 милиона евра.

Роман Абрамович је на потезу.

Коментари / 0

Оставите коментар