Mesi ide u Čelsi za 250 miliona!

Da li su mediji u Južnoj Americi dali mašti na volju ili je Adidas toliko moćan da pridobije za sebe još jednu veliku zvezdu?

Fudbal 27.11.2014 | 21:35
Mesi ide u Čelsi za 250 miliona!

Ruši Lionel Mesi rekord za rekordom, a kako koji obori tako ga mediji presele iz Barselone. Ovoga puta vest dana stiže iz Argentine i prema informacijama do kojih su došli tamošnji novinari kapiten njihove reprezentacije igra oproštajnu sezonu na Nou Kampu, pošto će sledećeg leta preći u - Čelsi!

Do ovog saznanja došao je Fabijan Godoj, reporter argentinske TV stanice Direkt, koji je u etar pustio informaciju da čovek koji je postigao najviše golova u istoriji Lige šampiona priprema teren za odlzak iz katalonskog giganta i da će njegova naredna destinacija biti London. Da se nešto iza brda valja potvrđuje i informacija da je Žoze Murinjo letos planirao da angažuje Mesija, ali su i on i klub odbili ponudu vrednu 150 miliona evra na ime obeštećenja. Sad je situacija, navodno, drugačija, jer Godoj navodi kako je Leo razočaran načinom na koji se klub ponašao tokom istrage koju je špansko tužilaštvo vodilo protiv njega i oca mu Horhea povodom optužbi za utaju poreza. I da ga nije uzeo u zaštitu od medijskih napada, najčešće madridske štampe.

To nije usamljeni razlog zbog kojeg Mesi, navodno, planira da posle decenije igranja za Blaugranu promeni sredinu. Isti izvor prenosi mogućnost da se Mesi oproba u drugoj ligi i podseća na izjavu Ćavija Ernandeza da bi „i u Premijer ligi Leo bio najbolji fudbaler“. Čak se ide toliko daleko da se poseže za dobrim odnosima između Seska Fabregasa i „desetke“ Barselone, navodno poduprtog činjenicom da se njihove lepše polovine dobro slažu, a ne bi trebalo smetnuti s uma ni izjavu Fabregasa da u Londonu igra najbolji fudbal u karijeri.

Interesantno, vest o mogućem transferu Mesija u Čelsi plasirana je samo nekoliko sati pošto je Portugalac Deko najavio da će Leo u budućnosti reći zbogom Barseloni, a u sve je navodno umešan tehnički sponzor kluba sa Stamford bridža - Adidas. Nemačka kompanija spremna je da uloži značajna sredstva kako bi se realizovao ovaj transfer, jer bi na taj način vezala za sebe veliko ime i zadala udarac u bradu ljutom rivalu Najkiju, koji godinama oblači fudbalere Barselone.

Podsetimo, u letos produženom ugovoru Lionela Mesija i Barselone, do juna 2018, stoji da otkupna klauzula 250 miliona evra.

Roman Abramovič je na potezu.

Komentari / 0

Ostavite komentar