Ко су прави радикали у Српској?

Обзиром да смо још током предизборне кампање, примијетили да већина медија користи погрешно име за нашу странку, а пошто се та пракса и даље наставља, одлучили смо да вам на овај начин скренемо пажњу на  овај проблем.

Република Српска 27.11.2014 | 18:31
Ко су прави радикали у Српској?

Име наше странке је Српска радикална странка Републике Српске (скраћено СРС РС) и њен предсједник је Миланко Михајилица.

Српска радикална странка Републике Српске је парламентарна политичка партија још од свог оснивања и дио је опозиционог блока још од 2006. године, када је на чело Републике Српске дошао режим Милорада Додика.

С поносом истичемо да с тим режимом, који је нанио несагледиве штете Републици Српској нисмо имали нити ћемо икада имати ишта заједничко. Српска радикална странка Републике Српске, је на протекле Опште изборе изашла у склопу Савеза за промјене, односно коалиционе листе за Народну Скупштину РС, заједно са својим коалиционим партнерима Српском демократском странком и Партијом уједињених пензионера.

На политичкој сцени Републике Српске постоји још странка сличног имена. Непосредно пред Опште изборе регистрована је Српска радикална странка (СРС) чији је предсједник Драган Ђурђевић. Ова странка је на изборе ишла у коалицији са Демократским народним савезом Марка Павића, који је свих протеклих година чинио дио режима Милорада Додика. Постоји и Српска радикална странка „Др Војислав Шешељ“,  чији су се кандидати на изборим нашли на листама, такође режимске, Социјалистичке партије Петра Ђокића.

Српска радикална странка Републике Српске, која досљедно наставља политичко дјеловање и борбу за промјене заједно са својим колиционим партнерима из Савеза за промјене,  нема ништа заједничко са овим странкама осим сличности у имену, која често изазива забуну у јавности.  Ни имена нам, дакле, нису иста, само слична, на што би посебно требало обратити пажњу.  Свјесни смо међутим, да постоје и они кои су спремни ту чињеницу да злоупотријебе.Зато вас још једном молимо да користите једино исправно име наше странке Српска радикална странка Републике Српске или скраћено СРС РС.

Довођење нашег имена у везу са режимским странкама које подржавају режим, а преко њих и са оним који су нанијели огромне штете Републици Српској и њеним грађанима, је увредљиво за Српску Радикалну странку Републике Српске.

Захваљујемо на разумијевању.         

Информативна служба СРС РС

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Градјанин РС

27.11.2014 18:25

Примљено к знању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

27.11.2014 18:35

Браво српски радикали! Били и остали српски, препознати по својој досљедности , по свом патриотском и непоколебљивом настојању да се сруши ненародни режим лакташког Баје и његове камариле. Ништа не брините - праве патриоте знају ко сте и како вас разликовати од издајничке клике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

27.11.2014 18:50

Ко да је кога брига. Свакако нико не гласа ни за једну која је поменута. Миланко и њему слицни никад не би били народни посланици да нема компензације. Не знам ста великим странкама уопсте треба да ове сателите стављају уз себе. Нико не би цензус пресао од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО

27.11.2014 19:01

БАЈА И ЊЕГОВИ ПИЈУНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здрав разум

27.11.2014 19:06

Да нема компензацијских глупости,у скупстини би били СНСД-СДС-ПДП...СП-НДП-ДОМОВИНА су једва прошли изборни праг и добили по једног посланика,да би кроз компезацију добили по још три посланика (невиђена глупост)...ПУПС-СРС-НАПРЕДЊАЦИ-РАДИКАЛИ Дјурђевића никад не би ушли у скупштину да нису били приљепци СДС-а, ДНС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуле

27.11.2014 19:19

СДс скидајте Дјурдјевица, под хитно избаците га из опстине и ону Неду ИЗДАЈНИЦИ њих двоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

27.11.2014 22:38

Најбоље је да Михаљицина екипица приступи СДС-у. И сам назив "радикална" је подобро искомпромитован, третира се као екстреман и априори одбија од себе и потенцијално чланство и партнере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

28.11.2014 06:26

СРС РС би требала уцинити несто на омасовљавању цланства.Најбољи потез у том правцу би био избор новог предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрВе

26.07.2016 11:11

Слажем се у потпуности.

Name

Радикал

29.11.2014 07:29

Увијек досљедни. СРС РС и Миланко Михајилица никада нису са "ђаволом тикве садили", зато су заслужили повјерење српског народа. Ови што паметују о цензусу, прво нека погледају резултат СРС РС, а друго нека се сјете, ако могу, шта је ова странка, зато што са режимом није правила савезе, попут ових издајника сличног имена, преживјела задњих 9 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срс бања лука

09.07.2016 11:25

Само су прави радикали Сесељеви које предводи Драган Дјурдјевиц а ово су издајице које је Сесељ избацио из странке само да се зна.

ОДГОВОРИТЕ