Челси руши рекорд стар 10 година!

Какав су залет ухватили Плавци не би било чудо да се на крају сезоне озваничи нови рекорд по броју освојених бодова у Премијер лиги.

Фудбал 27.11.2014 | 18:05
Челси руши рекорд стар 10 година!

Мурињов Челси гази све пред собом и не осврће се. Последња у низу жртви био је бундеслигаш Шалке који је остављен у свом Гелзенкирхену са пет голова у мрежи. Није Челси само убедљив у најелитнијем европском такмичењу већ и у Премијер лиги где су на одличном путу да оборе сопствени рекорд из сезоне 2004/2005 када су освојили 95 бодова у сезони! Челси је у овој сезони постигао 32 гола на 12 мечева, доминира на свим пољима, а на добром је путу да се приближи рекорду старом десет година, па и да га обори.

Занимљиво је да је у сезони када је рекорд постављен Челси у 12 одиграних мечева освојио 29 бодова што је за три бода мање него ове, и то је још један од показатеља колика је доминација Плаваца ове сезоне. Тренутно су први на табели, а први пратиоци Саутемптон и Манчестер сити заостају шест, односно осам бодова.

Треба напоменути да ова 32 бода у 12 мечева нису рекорд сами по себи, зато што је Манчестер ситију у сезони 2011/2012 пошло за руком да у истом броју мечева освоје 34 бода. Међутим, то им тада није било довољно да поставе нови рекорд, бројали су до 89 бодова.

Да ли ће Челси остати на овом страшном колосеку моћи ћемо најбоље да се уверимо већ у суботу 29. новембра када ће се играти ново коло Премијер лиге, а Челси ће гостовати Сандерленду. Прави изазов и одговор на питање да је заиста Мурињова екипа кадра да уђе у фудбалске анале као најдоминантнији тим у историји Премијер лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар