Čelsi ruši rekord star 10 godina!

Kakav su zalet uhvatili Plavci ne bi bilo čudo da se na kraju sezone ozvaniči novi rekord po broju osvojenih bodova u Premijer ligi.

Fudbal 27.11.2014 | 18:05
Čelsi ruši rekord star 10 godina!

Murinjov Čelsi gazi sve pred sobom i ne osvrće se. Poslednja u nizu žrtvi bio je bundesligaš Šalke koji je ostavljen u svom Gelzenkirhenu sa pet golova u mreži. Nije Čelsi samo ubedljiv u najelitnijem evropskom takmičenju već i u Premijer ligi gde su na odličnom putu da obore sopstveni rekord iz sezone 2004/2005 kada su osvojili 95 bodova u sezoni! Čelsi je u ovoj sezoni postigao 32 gola na 12 mečeva, dominira na svim poljima, a na dobrom je putu da se približi rekordu starom deset godina, pa i da ga obori.

Zanimljivo je da je u sezoni kada je rekord postavljen Čelsi u 12 odigranih mečeva osvojio 29 bodova što je za tri boda manje nego ove, i to je još jedan od pokazatelja kolika je dominacija Plavaca ove sezone. Trenutno su prvi na tabeli, a prvi pratioci Sautempton i Mančester siti zaostaju šest, odnosno osam bodova.

Treba napomenuti da ova 32 boda u 12 mečeva nisu rekord sami po sebi, zato što je Mančester sitiju u sezoni 2011/2012 pošlo za rukom da u istom broju mečeva osvoje 34 boda. Međutim, to im tada nije bilo dovoljno da postave novi rekord, brojali su do 89 bodova.

Da li će Čelsi ostati na ovom strašnom koloseku moći ćemo najbolje da se uverimo već u subotu 29. novembra kada će se igrati novo kolo Premijer lige, a Čelsi će gostovati Sanderlendu. Pravi izazov i odgovor na pitanje da je zaista Murinjova ekipa kadra da uđe u fudbalske anale kao najdominantniji tim u istoriji Premijer lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar