Питате ли се - ко су Нолетове комшије?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у свом дому у Монте Карлу може да одмара само када није на турнирима, што је управо најчешће крајем новембра и током децембра, док не почну припреме за нову сезону и тада је немогуће да не наиђе на славне комшије.

Тенис 27.11.2014 | 15:50
Питате ли се - ко су Нолетове комшије?

Монте Карло је порески рај, тако да није изненађење што тамо живи велики број познатих личности, глумаца, поп звезда, садашњих и бивших спортиста.

Новак Ђоковић је годинама тамо, а сада се труди да са супругом Јеленом и сином Стефаном, у паузи између две сезоне проведе што је могуће више времена.

- Новак и ја се често срећемо, Монте Карло је једно глобално село, ту свако сваког виђа. И у последње време само причамо о деци - рекао је недавно бивши Дејвис куп репрезентативац Хрватске, Иван Љубичић, један од Новакових “тениских” комшија.

Са Љубичићем, дакле, Новак може да размењује искуства о деци, али када има времена, са неким од колега и колегиница, лако може да оде на кафу или вечеру у неки од оближњих ресторана и кафића.

Новаку је најближа комшиница тенисерка из Данске, бивша број један, Каролина Возњацки, са којом не само да често попије кафу, већ користи прилику и тренира ако су у исто време заједно у кнежевини.

Неретко, може да сретне и Данијелу Хантухову, такође бившу број један Динару Сафину или његог брата Марата Сафина, затим Белгијанку Јанину Викмајер или Белорускињу Викторију Азаренку.

У Монте Карлу, резиденцију има и Новаков тренер Борис Бекер, који често успут скокне до Лондона, где такође има стан, а од бивших асова у Монаку су и Горан Иванишевић, Бјерн Борг, Томас Мустер, Петр Корда, Магнус Норман, Јонас Бјоркман, Марио Анчић.

Из плејаде садашњих асова, Ђоковићеве комшије су и Милош Раонић, са којим такође често тренира, затим Чеси Радек Штепанек и Томаш Бердих.

Нису само тенисери ти који се одлучују за Монте Карло као резиденцију. То је град у којем се у пролеће одржава Велика награда Монака, тако да није чудо што тамо живе звезде Формуле 1, садашње и бивше.

Ту је нови светски шампион Луис Хамилтон, који се 2012. из Швајцарске преселио на Азурну обалу, потом Бразилац Фелипе Маса, Џенсон Батон, Нико Розберг, Пол ди Реста, Ђанкарло Фисикела, Алекс Вурц и Дејвид Култард.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сасарс

27.11.2014 15:05

Шта је са Шкрбићем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицобн

27.11.2014 15:09

Новаков комсија је и кум Ранко Скрбиц и казу да је Новакова куца у односу на кумову обицни цумез, валда је и Ранко врхунски спортиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

НД

27.11.2014 16:49

Господине да је вама зивети у цумезу у којем зиви НОЛЕ били би пресрецни.

ОДГОВОРИТЕ