Pitate li se - ko su Noletove komšije?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u svom domu u Monte Karlu može da odmara samo kada nije na turnirima, što je upravo najčešće krajem novembra i tokom decembra, dok ne počnu pripreme za novu sezonu i tada je nemoguće da ne naiđe na slavne komšije.

Tenis 27.11.2014 | 15:50
Pitate li se - ko su Noletove komšije?

Monte Karlo je poreski raj, tako da nije iznenađenje što tamo živi veliki broj poznatih ličnosti, glumaca, pop zvezda, sadašnjih i bivših sportista.

Novak Đoković je godinama tamo, a sada se trudi da sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom, u pauzi između dve sezone provede što je moguće više vremena.

- Novak i ja se često srećemo, Monte Karlo je jedno globalno selo, tu svako svakog viđa. I u poslednje vreme samo pričamo o deci - rekao je nedavno bivši Dejvis kup reprezentativac Hrvatske, Ivan Ljubičić, jedan od Novakovih “teniskih” komšija.

Sa Ljubičićem, dakle, Novak može da razmenjuje iskustva o deci, ali kada ima vremena, sa nekim od kolega i koleginica, lako može da ode na kafu ili večeru u neki od obližnjih restorana i kafića.

Novaku je najbliža komšinica teniserka iz Danske, bivša broj jedan, Karolina Voznjacki, sa kojom ne samo da često popije kafu, već koristi priliku i trenira ako su u isto vreme zajedno u kneževini.

Neretko, može da sretne i Danijelu Hantuhovu, takođe bivšu broj jedan Dinaru Safinu ili njegog brata Marata Safina, zatim Belgijanku Janinu Vikmajer ili Beloruskinju Viktoriju Azarenku.

U Monte Karlu, rezidenciju ima i Novakov trener Boris Beker, koji često usput skokne do Londona, gde takođe ima stan, a od bivših asova u Monaku su i Goran Ivanišević, Bjern Borg, Tomas Muster, Petr Korda, Magnus Norman, Jonas Bjorkman, Mario Ančić.

Iz plejade sadašnjih asova, Đokovićeve komšije su i Miloš Raonić, sa kojim takođe često trenira, zatim Česi Radek Štepanek i Tomaš Berdih.

Nisu samo teniseri ti koji se odlučuju za Monte Karlo kao rezidenciju. To je grad u kojem se u proleće održava Velika nagrada Monaka, tako da nije čudo što tamo žive zvezde Formule 1, sadašnje i bivše.

Tu je novi svetski šampion Luis Hamilton, koji se 2012. iz Švajcarske preselio na Azurnu obalu, potom Brazilac Felipe Masa, Dženson Baton, Niko Rozberg, Pol di Resta, Đankarlo Fisikela, Aleks Vurc i Dejvid Kultard.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sasars

27.11.2014 15:05

Šta je sa Škrbićem?

ODGOVORITE
Name

kicobn

27.11.2014 15:09

Novakov komsija je i kum Ranko Skrbic i kazu da je Novakova kuca u odnosu na kumovu obicni cumez, valda je i Ranko vrhunski sportista

ODGOVORITE
Name

ND

27.11.2014 16:49

Gospodine da je vama ziveti u cumezu u kojem zivi NOLE bili bi presrecni.

ODGOVORITE