Побједио Галату, а нико не зна колико има година?!

Шансел Мбемба Мангулу био је јунак победе Андерлехта над Галатасарајем 2:0 у петом колу Лиге шампиона.

Фудбал 27.11.2014 | 15:20
Побједио Галату, а нико не зна колико има година?!

Мбемба игра на позицији бека, није често стрелац, а голови у среду увече били су му седми и осми у каријери.

Сада се због тога говори о њему, али он је у Белгији познат и због друге ствари – мистерије датума рођења.

Када је Мбемба у лето 2012. године постао члан Андерлехта клуб из његовог родног Конга ангажовао је адвокате да би се изборио за тренинг компензацију – тј. новчану надокнаду за играча који је професионалну каријеру почео у њиховим редовима.

Ништа не би било чудно да у захтеву није наведено да је Мбемба био професионалац у клубу Ла Грас 2006. године, када је по крштеници коју је донео у Белгију имао 12 година.

Мбемба се данас води као двадесетогодишњак, у регистрацији му пише да је рођен 8. августа 1994. године, а исти податак налази се у његовој регистрацији за репрезентацију Конга у квалификацијама за Светско првенство 2014. године.

Из клуба у Конгу стигао је документ према којем је Мбемба рођен 1988. године, а да пометња буде потпуна, побринула се Афричка фудбалска конфедерација – она Мбембу у квалификацијама за Куп нација 2012. године води као играча рођеног 30. новембра 1991.

Мбемба тако има три датума рођења и према различитим подацима 20, непуне 23 или пуних 26 година.

То свакако неће променити исход утакмице, али јесте подсећање на дане када се за велики број играча из Африке није знало колико година имају.

Коментари / 0

Оставите коментар