Pobjedio Galatu, a niko ne zna koliko ima godina?!

Šansel Mbemba Mangulu bio je junak pobede Anderlehta nad Galatasarajem 2:0 u petom kolu Lige šampiona.

Fudbal 27.11.2014 | 15:20
Pobjedio Galatu, a niko ne zna koliko ima godina?!

Mbemba igra na poziciji beka, nije često strelac, a golovi u sredu uveče bili su mu sedmi i osmi u karijeri.

Sada se zbog toga govori o njemu, ali on je u Belgiji poznat i zbog druge stvari – misterije datuma rođenja.

Kada je Mbemba u leto 2012. godine postao član Anderlehta klub iz njegovog rodnog Konga angažovao je advokate da bi se izborio za trening kompenzaciju – tj. novčanu nadoknadu za igrača koji je profesionalnu karijeru počeo u njihovim redovima.

Ništa ne bi bilo čudno da u zahtevu nije navedeno da je Mbemba bio profesionalac u klubu La Gras 2006. godine, kada je po krštenici koju je doneo u Belgiju imao 12 godina.

Mbemba se danas vodi kao dvadesetogodišnjak, u registraciji mu piše da je rođen 8. avgusta 1994. godine, a isti podatak nalazi se u njegovoj registraciji za reprezentaciju Konga u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Iz kluba u Kongu stigao je dokument prema kojem je Mbemba rođen 1988. godine, a da pometnja bude potpuna, pobrinula se Afrička fudbalska konfederacija – ona Mbembu u kvalifikacijama za Kup nacija 2012. godine vodi kao igrača rođenog 30. novembra 1991.

Mbemba tako ima tri datuma rođenja i prema različitim podacima 20, nepune 23 ili punih 26 godina.

To svakako neće promeniti ishod utakmice, ali jeste podsećanje na dane kada se za veliki broj igrača iz Afrike nije znalo koliko godina imaju.

Komentari / 0

Ostavite komentar