Још пет мјеста у 1/8-финала ЛШ - ко ће до њих?

У осмини финала Лиге шампиона остало је још пет места, а ко ће их заузети биће познато тек након последњег кола групне фазе које је заказано за 9. и 10. децембар.

Фудбал 27.11.2014 | 14:50
Још пет мјеста у 1/8-финала ЛШ - ко ће до њих?

Карту за 16 најбољих већ су чекирали Реал, Борусија, Барселона, Бајерн, ПСЖ, Порто и пре петог кола, а након мечева у уторак и среду пролеће у елитном клупском такмичењу обезбедили су и Шахтјор, Челси, Атлетико Мадрид, Арсенал, Бајер Леверкузен.

За пет преосталих места бориће се Јувентус и Олимпијакос из групе А, Ливерпул и Базел у групи Б, Монако и Зенит из Ц групе, Рома, ЦСКА Москва и Манчестер сити у групи Е, као Спортинг и Шалке из Г групе.

Јуве је после два пораза у прва три кола дошао до даха, има девет бодова и бод му је довољан у последњем колу на гостовању водећем и безбрижном Атлетику у Мадриду, док Олимпијакоса (шест бодова) мора да се нада поразу "старе даме" и да победи Малме. У случају бодовног поравнања Атињана и торинског клуба, црвено-бели из Пиреја су у предности због тријумфа од 1:0 код куће и пораза од 3:2 у Италији, односно већег броја гола у гостима у међусобним сусретима.

Ливерпул има четири бода и дочекује Базел који има два више, па је све јасно - тим са Енфилда само победа води у осмину финала, док је швајцарском представнику и реми довољан.

Слично је и у Ц групи, јер другопласирани Монако са осам бодова чека Зенит који има бод мање и налази се са трећег места, па ће и они у међусобном окршају одлучити ко ће даље уз Бајер Леверкузен.

Најузбудљивије могло би да буде у Риму, где ће Рома угостити Манчестер сити и њихов сусрет ће такође одлучивати учесника осмине поред Бајерна из Е групе, а у игри је и ЦСКА, а сва три тима имају по пет бодова и ту је влада права конфузија.

Ако Московљани изгубе или одиграју нерешено у последњем колу у Минхену са Бајерном, Сити иде даље у случају победе на Олимпику. Рому сваки тријумф води даље, као и реми 0:0 у случају да ЦСКА изгуби на Алијанц арени.

Ако ЦСКА успе да тријумфује у Минхену, у осмину финала Лиге шампиона ће проћи само у случају да Рома не победи Сити, јер Италијани имају бољи међусобни однос са Московљанима, за разлику од Манчестера. У случају да се обе утакмице заврше без победника, ствара се троугао од три екипе са по шест бодова и у том случају Рома иде даље због најбоље гол-разлике у том троуглу.

У Г групи познато је да је Челси прошао са првог места, други је Спортинг са седам бодова и гостује "плавцима", док је трећи Шалке са пет и гостује отписаном Марибору. Лисабонском тиму довољан је и бод, јер је бољи у случају поравнања са Шалкеом међусобном сусрету од немачке екипе - победио је Шалке са 4:2, а изгубио од њега са 3:4.

Коментари / 0

Оставите коментар