Вучић и СНС и даље најпопуларнији

Да се избори одржавају данас, Српска напредна странка освојила би нешто више од 50 одсто гласова оних који би изашли на биралишта (око 66 одсто), показало је новембарско истраживање агенције “Ипсос”, преносе београдски медији.

Србија 27.11.2014 | 13:20
Вучић и СНС и даље најпопуларнији

За Социјалистичку партију Србије гласало би око 10 одсто, за Демократску странку шест одсто, за Двери пет одсто бирача, док би испод цензуса са око три одсто подршке остали Социјалдемократска странка, Демократска странка Србије, ЛДП и Покрет Саше Радуловић.

Према том истраживању радикали су пре повратка лидера Војислава Шешеља из Хага имали око три одсто подршке, која је пред његов долазак и неколико дана пошто је стигао у Србију порасла на око осам одсто.

Међутим, после првих Шешељевих изјава, популарност радикала је крајем новембра поново пала на три одсто.

Највише поверења грађани имају у премијера Александра Вучића, чија је разлика између позитивних и негативних поена +45, а далеко иза њега су председник Томислав Николић, Зорана Михајловић, Ивица Дачић.

Најпопуларнији министар је Зорана Михајловић.

Најнепопуларнији политичари су Зоран Живковиц (-79), Војислав Шешељ (-61), Бојан Пајтић (-56) и Борис Тадић (-55).

Близу 70 одсто испитаника верује да ће реформе бити до краја спроведене, а у њих највише верују пензионери и домаћице, док је највише скептика међу ученицима и студентима.

Испитаници, њих више од 90 одсто, верују да је Вучић главни покретач реформи. Једна половина, како се наводи, верује да Вучић сам носи сав терет реформи, а друга да иза себе има добар тим.

Најважнији партнер Србије, према мишљењу испитаника, је Русија са 52 одсто, док је на другом месту Немачка са 20 одсто поверења.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Око соколово

27.11.2014 13:31

Србији су потребни сасвим нови политичари, а не ови који се у политици вуку и повлаче 10 или 20 или више година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

28.11.2014 12:41

Свака цаст уз велико постовање за господина Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ