Вучић се не свиђа многима на Западу

Министар за рад Србије Александар Вулин каже да се премијер Александар Вучић многима са Запада не свиђа зато што има 50 одсто гласова и што због тога може да износи своје ставове.

Србија 27.11.2014 | 09:11
Вучић се не свиђа многима на Западу

"За њих би бољи био неко с подршком 15 или 20 процената гласача, кога би стално уцењивали изборима", рекао је Вулин за Новости.

Он је поновио став да санкције Русији нису српски интерес, јер "нико нам неће надокнадити изгубљене паре, а заштитићемо односе с великом силом".

"Знамо наше обавезе, хоћемо у ЕУ, али кад постанемо чланови усаглашаваћемо ставове. Сад још имамо самосталну политику", навео је Вулин.

Вулин је такође рекао да је изнео лично мишљење када је рекао да Америка преко Шешеља руши Вучића.

Није, каже, тражио одобрење Владе да о томе јавно говори, а замолио је чланове Владе да расправљају о тој теми, али је све одложено због посете комесара ЕУ Јоханеса Хана.

"Оцекујем да ћемо разговарати, да видимо шта нам се дешава и можемо ли да утичемо на те процесе", рекао је Вулин уз оцену да је спољна политика Србије добра, "али је треба изоштрити и реаговати када нешто није у складу с нашим интересима и дипломатијом".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јован

27.11.2014 09:03

Неце амери ослабити Вуцица вец управо Вулин и такви наводни дусебризници који немају диполоматског такта кад несто изјављују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба Јула

27.11.2014 09:46

А види ти мог пионира, како је узнапредово. Постао Вучићев портпарол. Е вала баш ми драго. Мислила сам да неће догурати даље од председника Месне заједница.

ОДГОВОРИТЕ