Vučić se ne sviđa mnogima na Zapadu

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin kaže da se premijer Aleksandar Vučić mnogima sa Zapada ne sviđa zato što ima 50 odsto glasova i što zbog toga može da iznosi svoje stavove.

Srbija 27.11.2014 | 09:11
Vučić se ne sviđa mnogima na Zapadu

"Za njih bi bolji bio neko s podrškom 15 ili 20 procenata glasača, koga bi stalno ucenjivali izborima", rekao je Vulin za Novosti.

On je ponovio stav da sankcije Rusiji nisu srpski interes, jer "niko nam neće nadoknaditi izgubljene pare, a zaštitićemo odnose s velikom silom".

"Znamo naše obaveze, hoćemo u EU, ali kad postanemo članovi usaglašavaćemo stavove. Sad još imamo samostalnu politiku", naveo je Vulin.

Vulin je takođe rekao da je izneo lično mišljenje kada je rekao da Amerika preko Šešelja ruši Vučića.

Nije, kaže, tražio odobrenje Vlade da o tome javno govori, a zamolio je članove Vlade da raspravljaju o toj temi, ali je sve odloženo zbog posete komesara EU Johanesa Hana.

"Ocekujem da ćemo razgovarati, da vidimo šta nam se dešava i možemo li da utičemo na te procese", rekao je Vulin uz ocenu da je spoljna politika Srbije dobra, "ali je treba izoštriti i reagovati kada nešto nije u skladu s našim interesima i diplomatijom".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jovan

27.11.2014 09:03

Nece ameri oslabiti Vucica vec upravo Vulin i takvi navodni dusebriznici koji nemaju dipolomatskog takta kad nesto izjavljuju.

ODGOVORITE
Name

Baba Jula

27.11.2014 09:46

A vidi ti mog pionira, kako je uznapredovo. Postao Vučićev portparol. E vala baš mi drago. Mislila sam da neće dogurati dalje od predsednika Mesne zajednica.

ODGOVORITE