ЛШ: Арсенал у 1/8, Лудогорец ''залудео'' Ливерпул!

Фудбалери Атлетика декласирали су Олимпијакос са 4:0, а Лудогорец је Ливерпулу узео бод у 88. минуту голом за 2:2 у оквиру претпоследњег кола Лиге шампиона. Арсенал је победом над Борусијом са 2:0 обезбедио осмину финала, док ће Александар Митровић са Андерлехтом прећи у Лигу Европе, после победе над Галатасарајем са 2:0. Скоро сви голови у среду постигнути су из петерца или са саме ивице, само је Алексис Санчез са дистанце затресао мрежу Борусије.

Фудбал 26.11.2014 | 23:25
ЛШ: Арсенал у 1/8, Лудогорец ''залудео'' Ливерпул!

После овог кола, познато је да ће у осмини финала играти Реал, Борусија, Барселона, Бајерн, ПСЖ, Порто, Шахтјор, Челси, Атлетико Мадрид, Арсенал, Бајер Леверкузен. Последње коло донеће још пет путника у завршницу најјачег европског такмичења.

Група А: Оли поклањао голове Атлетику у вечери Манџукића, Јувентус сломио отпор Малмеа

Фудбалери Атлетика успели су да се реванширају Олимпијакосу за пораз у првом мечу, а имали су велику помоћ пирејске екипе, која им је аматерским потезима сервирала голове у првом полувремену. Прво је голман Хименез додао лопту право у ноге Хуанфрану, а он је проследио Гарсији за вођство са петерца, да би нови кикс уследио у 38. минуту.

Тада је Ансалди центрирао са левог крила, а бивши Барсин омладинац Алберто Ботија пропустио је лопту кроз ноге до Манџукића који није одбио зицер, такође са петерца. Хрватски репрезентативац је у другом полувремену постао звезда вечери, постигавши још два гола, захваљујући чему је постао први играч "јорганџија" који је дошао до хет-трика у Лиги шампиона.

Навијаче Јувентуса и даље боли прошлогодишња елиминација из Лиге шампиона после групне фазе, а присталице "старе даме" страховале су и даље од сличног епилога у дуелу са Малмеом. До 49. минута и гола Љорентеа после продора су домаћини одолевали, а пресудио им је Тевез пред крај меча. Ипак, тиму Масимилијана Алегрија недостаје још барем бод против Атлетика на свом терену у последњем колу, у случају да Олимпијакос буде бољи од Малмеа.

Група Б: Гол Роналда довољан Реалу за максималан учинак, Лудогорец узео бод Ливерпулу

Мадридски Реал се у прва четири кола прошетао кроз групу, на гостовању Базелу није се превише оптерећивао, али је у првом полувремену дошао до поготка преко Роналда, ком је Бензема сервирао идеалну прилику за 71. гол у Лиги шампиона. Није било превише посла ни за српску судијску екипу коју је предводио Милорад Мажић, а меч је обележила само чињеница да се Кристијано Роналдо изједначио са Раулом на другом месту листе стрелаца Лиге шампиона, док Меси има три поготка више.

Лудогорец је дочекао у Бугарској петоструког првака Европе, који је поклекао већ у трећем минуту. Тада је голман Ливерпула Мињоле катастрофалном реакцијом одбио лопту до Абала, ком није било тешко да донесе радост навијачима. За комичну реакцију реванширали су се домаћи домаћини само пет минута касније, што је Ламберт искористио за изједначење.

У завршници полувремена, деловало је да се "црвени" неће поиграти са репутацијом - оштар пас Стерлинга са левог крила дочекао је Хендерсон на другој страни за преокрет пред одлазак на одмор. Да се агонија виђена у Премијер лиги ипак настави, побринуо се Терзијев у 88. минуту, голом после корнера за 2:2. Захваљујући томе, Базелу ће бити довољан бод на гостовању Ливерпулу у последњем колу, тим Брендана Роџерса мора да победи на Енфилду за друго место.

Група Ц: Минималци Монака и Зенита, њихов дуел одлучује о другој фази

Зенит је у првом мечу програма за среду победио Бенфику са 1:0, а идентичним резултатом је Монако дошао до тријумфа над Бајером на гостовању. Кобан за домаћине био је погодак Окампоса у 72. минуту, па ће Монако (8 бодова) и Зенит (7) у директном дуелу одлучивати о другој фази Лиге шампиона - шта год се деси у овом дуелу, неће утицати на Бајер, који је упркос поразу прошао даље.

Група Д: Арсенал обезбедио осмину финала, Митровић иде у Лигу Европе

Арсенал се опекао у прошлом колу против Андерлехта, пошто је ремизирао испустистивши вођство од 3:0, а искупио се против Борусије која је већ обезбедила осмину финала. Већ у 72. секунди утакмице Саного је са ивице офсајда Казорлин пас претворио у погодак, да би највећа узданица "тобџија", Алексис Санчез, елегантним и неодбрањивим ударцем у 57. минуту са око 20 метара донео екипи коначних 2:0.

Сходно томе, Андерлехту је преостала борба за прелазак у Лигу Европе, која је успешно завршена против Галатасараја. У нападу се нашао Александар Митровић, у свом стилу је покушавао ударцем главом да постигне гол, једном је погодио и стативу, а мрежу је два пута затресао Мбемба. Турци су меч завршили са 10 играча, пошто је Инан за неспортско понашање добио други жути картон.

Лига шампиона, пето коло:
Група А:
Атлетико Мадрид - Олимпијакос 4:0 (2:0)
(Гарсија 9, Манџукић 38,62,65)
Малме - Јувентус 0:2 (0:0)
(Љоренте 49, Тевез 88)
Табела: Атлетико Мадрид 12, Јувентус 9, Олимпијакос 6, Малме 3.
Група Б:
Базел - Реал Мадрид 0:1 (0:1)
(Роналдо 35)
Лудогорец - Ливерпул 2:2 (1:2)
(Абало 3, Терзијев 88 - Ламберт 7, Хендерсон 37)
Табела: Реал 15, Базел 6, Ливерпул 4, Лудогорец 4.
Група Ц:
Зенит - Бенфика 1:0 (0:0)
(Дани 79)
Бајер Леверкузен - Монако 0:1 (0:0)
(Окампос 72)
Табела: Бајер 9, Монако 8, Зенит 7, Бенфика 4.
Група Д:
Арсенал - Борусија Дортмунд 2:0 (1:0)
(Саного 2, Санчез 57)
Андерлехт - Галатасарај 2:0 (1:0)
(Мбемба 44, 86)
Табела: Борусија 12, Арсенал 10, Андерлехт 5, Галатасарај 1.

Коментари / 0

Оставите коментар