LŠ: Arsenal u 1/8, Ludogorec ''zaludeo'' Liverpul!

Fudbaleri Atletika deklasirali su Olimpijakos sa 4:0, a Ludogorec je Liverpulu uzeo bod u 88. minutu golom za 2:2 u okviru pretposlednjeg kola Lige šampiona. Arsenal je pobedom nad Borusijom sa 2:0 obezbedio osminu finala, dok će Aleksandar Mitrović sa Anderlehtom preći u Ligu Evrope, posle pobede nad Galatasarajem sa 2:0. Skoro svi golovi u sredu postignuti su iz peterca ili sa same ivice, samo je Aleksis Sančez sa distance zatresao mrežu Borusije.

Fudbal 26.11.2014 | 23:25
LŠ: Arsenal u 1/8, Ludogorec ''zaludeo'' Liverpul!

Posle ovog kola, poznato je da će u osmini finala igrati Real, Borusija, Barselona, Bajern, PSŽ, Porto, Šahtjor, Čelsi, Atletiko Madrid, Arsenal, Bajer Leverkuzen. Poslednje kolo doneće još pet putnika u završnicu najjačeg evropskog takmičenja.

Grupa A: Oli poklanjao golove Atletiku u večeri Mandžukića, Juventus slomio otpor Malmea

Fudbaleri Atletika uspeli su da se revanširaju Olimpijakosu za poraz u prvom meču, a imali su veliku pomoć pirejske ekipe, koja im je amaterskim potezima servirala golove u prvom poluvremenu. Prvo je golman Himenez dodao loptu pravo u noge Huanfranu, a on je prosledio Garsiji za vođstvo sa peterca, da bi novi kiks usledio u 38. minutu.

Tada je Ansaldi centrirao sa levog krila, a bivši Barsin omladinac Alberto Botija propustio je loptu kroz noge do Mandžukića koji nije odbio zicer, takođe sa peterca. Hrvatski reprezentativac je u drugom poluvremenu postao zvezda večeri, postigavši još dva gola, zahvaljujući čemu je postao prvi igrač "jorgandžija" koji je došao do het-trika u Ligi šampiona.

Navijače Juventusa i dalje boli prošlogodišnja eliminacija iz Lige šampiona posle grupne faze, a pristalice "stare dame" strahovale su i dalje od sličnog epiloga u duelu sa Malmeom. Do 49. minuta i gola Ljorentea posle prodora su domaćini odolevali, a presudio im je Tevez pred kraj meča. Ipak, timu Masimilijana Alegrija nedostaje još barem bod protiv Atletika na svom terenu u poslednjem kolu, u slučaju da Olimpijakos bude bolji od Malmea.

Grupa B: Gol Ronalda dovoljan Realu za maksimalan učinak, Ludogorec uzeo bod Liverpulu

Madridski Real se u prva četiri kola prošetao kroz grupu, na gostovanju Bazelu nije se previše opterećivao, ali je u prvom poluvremenu došao do pogotka preko Ronalda, kom je Benzema servirao idealnu priliku za 71. gol u Ligi šampiona. Nije bilo previše posla ni za srpsku sudijsku ekipu koju je predvodio Milorad Mažić, a meč je obeležila samo činjenica da se Kristijano Ronaldo izjednačio sa Raulom na drugom mestu liste strelaca Lige šampiona, dok Mesi ima tri pogotka više.

Ludogorec je dočekao u Bugarskoj petostrukog prvaka Evrope, koji je poklekao već u trećem minutu. Tada je golman Liverpula Minjole katastrofalnom reakcijom odbio loptu do Abala, kom nije bilo teško da donese radost navijačima. Za komičnu reakciju revanširali su se domaći domaćini samo pet minuta kasnije, što je Lambert iskoristio za izjednačenje.

U završnici poluvremena, delovalo je da se "crveni" neće poigrati sa reputacijom - oštar pas Sterlinga sa levog krila dočekao je Henderson na drugoj strani za preokret pred odlazak na odmor. Da se agonija viđena u Premijer ligi ipak nastavi, pobrinuo se Terzijev u 88. minutu, golom posle kornera za 2:2. Zahvaljujući tome, Bazelu će biti dovoljan bod na gostovanju Liverpulu u poslednjem kolu, tim Brendana Rodžersa mora da pobedi na Enfildu za drugo mesto.

Grupa C: Minimalci Monaka i Zenita, njihov duel odlučuje o drugoj fazi

Zenit je u prvom meču programa za sredu pobedio Benfiku sa 1:0, a identičnim rezultatom je Monako došao do trijumfa nad Bajerom na gostovanju. Koban za domaćine bio je pogodak Okamposa u 72. minutu, pa će Monako (8 bodova) i Zenit (7) u direktnom duelu odlučivati o drugoj fazi Lige šampiona - šta god se desi u ovom duelu, neće uticati na Bajer, koji je uprkos porazu prošao dalje.

Grupa D: Arsenal obezbedio osminu finala, Mitrović ide u Ligu Evrope

Arsenal se opekao u prošlom kolu protiv Anderlehta, pošto je remizirao ispustistivši vođstvo od 3:0, a iskupio se protiv Borusije koja je već obezbedila osminu finala. Već u 72. sekundi utakmice Sanogo je sa ivice ofsajda Kazorlin pas pretvorio u pogodak, da bi najveća uzdanica "tobdžija", Aleksis Sančez, elegantnim i neodbranjivim udarcem u 57. minutu sa oko 20 metara doneo ekipi konačnih 2:0.

Shodno tome, Anderlehtu je preostala borba za prelazak u Ligu Evrope, koja je uspešno završena protiv Galatasaraja. U napadu se našao Aleksandar Mitrović, u svom stilu je pokušavao udarcem glavom da postigne gol, jednom je pogodio i stativu, a mrežu je dva puta zatresao Mbemba. Turci su meč završili sa 10 igrača, pošto je Inan za nesportsko ponašanje dobio drugi žuti karton.

Liga šampiona, peto kolo:
Grupa A:
Atletiko Madrid - Olimpijakos 4:0 (2:0)
(Garsija 9, Mandžukić 38,62,65)
Malme - Juventus 0:2 (0:0)
(Ljorente 49, Tevez 88)
Tabela: Atletiko Madrid 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3.
Grupa B:
Bazel - Real Madrid 0:1 (0:1)
(Ronaldo 35)
Ludogorec - Liverpul 2:2 (1:2)
(Abalo 3, Terzijev 88 - Lambert 7, Henderson 37)
Tabela: Real 15, Bazel 6, Liverpul 4, Ludogorec 4.
Grupa C:
Zenit - Benfika 1:0 (0:0)
(Dani 79)
Bajer Leverkuzen - Monako 0:1 (0:0)
(Okampos 72)
Tabela: Bajer 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4.
Grupa D:
Arsenal - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
(Sanogo 2, Sančez 57)
Anderleht - Galatasaraj 2:0 (1:0)
(Mbemba 44, 86)
Tabela: Borusija 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar