Видео: Роналдињо иде да игра у Анголу!

Некада најбољи играч света пред новом занимљивом авантуром у каријери.

Фудбал 27.11.2014 | 09:00
Видео: Роналдињо иде да игра у Анголу!

Чудни су путеви фудбалских генијалаца. Пеле и Бекенбауер су завршили каријеру у Космосу из Њујорка, Јохан Кројф у Фејенорду, највећем ривалу његовог Ајакса, Ривалдо у скромном Мођи Мириму, данас неколицина великих имена попут Дел Пјера игра фудбал у Индији...

Њиховим стопама је кренуо и некада најбољи играч света Роналдињо. Бразилски чаробњак је далеко од оне старе форме када је у дресу Бразила и Барселоне харао фудбалским аренама широм света, али и даље увесељава навијаче у појединим деловима света. Изгледа да је сада на ред дошла и Африка!

Роналдињо је претходног лета поптисао уговор са мексичким прволигашем Керетаром и одиграо неколико добрих мечева, показавши се као исплатива инвестиција. Ипак, лигашки део сезоне у Мексику је завршен, а Керетаро није изборио плеј-оф што значи да је сарадња са Роналдињом завршена.

Бразилац је слободан у избору новог клуба, помињао се Лос Анђелес Галакси као могућа дестинација, али је данас свет обишла информација да је Роналдињо близу селидбе у Анголу. Тамошњи клуб Кабускорп је заинтересован да доведе чувеног Бразилца.
“Водимо битку да га доведемо. Преговарамо са Роналдињовим братом и менаџером како би договорили једногодишњу сарадњу. Роналдињо би нам много значио и са њим бисмо могли да освојимо титулу првака Африке и пласирамо се на СП за клубове. Такав играч нам је потребан”, рекао је Бенто Кангамба, председник клуба из Анголе.

Роналдињо не би био прво велико које је заиграло за Кабускорп. Пре две године овај клуб из Анголе је ангажовао и легендарног Ривалда који је за њих одиграо 21 меч и постигао 18 голова. Олакшавајућа околност за Бразилце приликом доласка у Анголу је и то што се у овој афричкој земљи говори португалски језик…

Ово је прилика и да се подсетимо како нас је Роналдињо некада увесељавао...

Коментари / 0

Оставите коментар