Video: Ronaldinjo ide da igra u Angolu!

Nekada najbolji igrač sveta pred novom zanimljivom avanturom u karijeri.

Fudbal 27.11.2014 | 09:00
Video: Ronaldinjo ide da igra u Angolu!

Čudni su putevi fudbalskih genijalaca. Pele i Bekenbauer su završili karijeru u Kosmosu iz Njujorka, Johan Krojf u Fejenordu, najvećem rivalu njegovog Ajaksa, Rivaldo u skromnom Mođi Mirimu, danas nekolicina velikih imena poput Del Pjera igra fudbal u Indiji...

Njihovim stopama je krenuo i nekada najbolji igrač sveta Ronaldinjo. Brazilski čarobnjak je daleko od one stare forme kada je u dresu Brazila i Barselone harao fudbalskim arenama širom sveta, ali i dalje uveseljava navijače u pojedinim delovima sveta. Izgleda da je sada na red došla i Afrika!

Ronaldinjo je prethodnog leta poptisao ugovor sa meksičkim prvoligašem Keretarom i odigrao nekoliko dobrih mečeva, pokazavši se kao isplativa investicija. Ipak, ligaški deo sezone u Meksiku je završen, a Keretaro nije izborio plej-of što znači da je saradnja sa Ronaldinjom završena.

Brazilac je slobodan u izboru novog kluba, pominjao se Los Anđeles Galaksi kao moguća destinacija, ali je danas svet obišla informacija da je Ronaldinjo blizu selidbe u Angolu. Tamošnji klub Kabuskorp je zainteresovan da dovede čuvenog Brazilca.
“Vodimo bitku da ga dovedemo. Pregovaramo sa Ronaldinjovim bratom i menadžerom kako bi dogovorili jednogodišnju saradnju. Ronaldinjo bi nam mnogo značio i sa njim bismo mogli da osvojimo titulu prvaka Afrike i plasiramo se na SP za klubove. Takav igrač nam je potreban”, rekao je Bento Kangamba, predsednik kluba iz Angole.

Ronaldinjo ne bi bio prvo veliko koje je zaigralo za Kabuskorp. Pre dve godine ovaj klub iz Angole je angažovao i legendarnog Rivalda koji je za njih odigrao 21 meč i postigao 18 golova. Olakšavajuća okolnost za Brazilce prilikom dolaska u Angolu je i to što se u ovoj afričkoj zemlji govori portugalski jezik…

Ovo je prilika i da se podsetimo kako nas je Ronaldinjo nekada uveseljavao...

Komentari / 0

Ostavite komentar