Награда Вучићу, Додику и Кустурици

Велика награда хуманитарне организације Јапанско друштво уручена је вечерас у Београду премијеру Србије Александру Вучићу, предсједнику Републике Српске Милораду Додику и режисеру Емиру Кустурици.

Србија 26.11.2014 | 21:15
Награда Вучићу, Додику и Кустурици

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је новинарима да га је награда Јапанског друштва веома обрадовала и да је то одговор и некој локалној сцени у Републици Српској, која, како је истакао, упорно покушава све да дерогира.

"Примијетити да смо радили на реформама и развоју Републике Српске и свему ономе што је речено у образложењу награде - наравно да ми годи и све су у праву", напоменуо је Додик. Он је оцијенио да, ако људи са стране виде све те успјехе, онда је то најбоље виђење свега што је урађено у Републици Српској.

Велика награда Јапанског друштва додијељена је предсједнику Српске Додику за свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбједности Српске и региона, као и за допринос подизању угледа Републике у региону и ван регионалних граница, наводи се у образложењу награде Јапанског друштва, српске непрофитне организације чији је циљ зближавање народа Србије и Јапана.

Премијеру Србије Вучићу Велика награда додијељена је за допринос развоју Србије, отпочињањем свеукупне друштвене реформе, посебно за изванредне напоре које чини у изградњи новог, савременог друштвеног уређења заснованог на највишим свјетским стандардима.

У образложењу се наводи да је Вучић заслужан и за изванредна достигнућа која су без преседана у новијој српској историји на свим релевантним областима развоја Србије.

Велика награда додијељена је прослављеном српском режисеру Емиру Кустурици као ствараоцу и хуманисти за изванредан допринос развоју културне свијести у региону, посебно у Србији и Српској, као и за допринос афирмацији културе, историје и традиције Срба и осталих народности које живе на овим просторима, те за реализацију дугорочних пројеката на Мокрој Гори и Андрићграду, којима се афирмишу културне и друге трајне вриједности.

Приједлог за Велику награду даје жири састављен од еминентних јавних личности из свијета културе и образовања, а награде се додјељују лауреатима на годишњој свечаности.

Јапанско друштво је српска непрофитна организација која зближава народе Србије и Јапана узајамним разумијевањем, уважавањем и сарадњом, с циљем његовања конструктивног, складног и динамичног односа између два народа.

Велика награда хуманитарне организације Јапанско друштво уручена је Додику, Вучићу и Кустурици у Клубу народних посланика Србије у Београду.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Црни Груја

26.11.2014 20:24

Јака награда а још јаче фаце. Опште позната ствар да се овакве тралалајка нагрде купују. Вјероватно је Додик искеширо за сву тројицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

26.11.2014 20:26

Емир.А србин,чудно зар не

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

26.11.2014 21:31

А ја!!!Бас цудно да ме и ове године нису звали....Инаце имам саме јапанце за френдове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

26.11.2014 21:51

Додјела награде за братство и јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

звака

27.11.2014 00:06

е јесу их и људи добили

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој до мојег

27.11.2014 01:03

све мој до мојег

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

27.11.2014 04:17

Нису ови Јапанци бас "уредни" послије цунамије 2011,за Вуцица у реду ,али ова двојица...хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поцецу и Вуцица да мрзим

27.11.2014 06:05

Због оваквих будаластина и само рекламирања.РТРС је вец од тога направио прицу како је Вуциц цеститао Додику како це цврсца сарадња да буде...јојјјј само....само вам треба хасааааа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

27.11.2014 10:27

О вуцицу лијепи мисљење сам имала али са овом двојицом лопова губим

ОДГОВОРИТЕ