Радончићева странка неће у власт

Савез за бољу будућност /СББ/ БиХ саопштио је данас да није могућа опција уласка ове странке у власт.

Босна и Херцеговина 26.11.2014 | 18:28
Радончићева странка неће у власт

Реагујући на изјаву политичког аналитичара Неџада Латића да би, према његовој процјени, СББ БиХ могао да се придружи СДА, ХДЗ-у и ДФ-у, а његовом лидеру Фахрудину Радончићу да буде понуђено мјесто предсједавајућег Савјета министара БиХ, из ове странке су навели да ће СББ остати лидер опозиције.

Латић је у изјави Срни процијенио да ће се излаз на нивоу БиХ тражити у великим коалицијама - СНСД и СДС ће ићи у коалицију на нивоу БиХ, док ће се коалицији СДА, ХДЗ и ДФ придружити Радончићев СББ.

Према његовој процјени, Радончић би могао бити позван да, евентуално, релаксира односе Милорада Додика и Драгана Човића, са једне, и Бакира Изебеговића и Жељка Комшића, са друге стране.

Латић вјерује да би Радончићу могло да буде понуђено мјесто предсједавајућег Савјета министара БиХ и оцјењује да би на том мјесту требало да буде "предузетан и јак Бошњак" који би могао да покрене инвестиције, као и да садашњи кандидат СДА Халид Гењац нема те квалитете.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Брчко

26.11.2014 17:33

Неће тебе Бакир мој шћепо..! Шта си све писо о њему знас и сам да би Бакир са црним дјаволом у коалицију радије него са тобом..! ајд ради свој посо који ти иде и мани се политике...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакилук

26.11.2014 18:44

Нормално кад вас нико неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ови су добри

26.11.2014 22:22

Нит их ко дје зове нит их ста пита ал ето да се зна неце да дају премијера из принципа. Аналитицар им је тек.посебна прицаи цим се нецег дохвати то пропадне

ОДГОВОРИТЕ