Radončićeva stranka neće u vlast

Savez za bolju budućnost /SBB/ BiH saopštio je danas da nije moguća opcija ulaska ove stranke u vlast.

Bosna i Hercegovina 26.11.2014 | 18:28
Radončićeva stranka neće u vlast

Reagujući na izjavu političkog analitičara Nedžada Latića da bi, prema njegovoj procjeni, SBB BiH mogao da se pridruži SDA, HDZ-u i DF-u, a njegovom lideru Fahrudinu Radončiću da bude ponuđeno mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, iz ove stranke su naveli da će SBB ostati lider opozicije.

Latić je u izjavi Srni procijenio da će se izlaz na nivou BiH tražiti u velikim koalicijama - SNSD i SDS će ići u koaliciju na nivou BiH, dok će se koaliciji SDA, HDZ i DF pridružiti Radončićev SBB.

Prema njegovoj procjeni, Radončić bi mogao biti pozvan da, eventualno, relaksira odnose Milorada Dodika i Dragana Čovića, sa jedne, i Bakira Izebegovića i Željka Komšića, sa druge strane.

Latić vjeruje da bi Radončiću moglo da bude ponuđeno mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ocjenjuje da bi na tom mjestu trebalo da bude "preduzetan i jak Bošnjak" koji bi mogao da pokrene investicije, kao i da sadašnji kandidat SDA Halid Genjac nema te kvalitete.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brčko

26.11.2014 17:33

Neće tebe Bakir moj šćepo..! Šta si sve piso o njemu znas i sam da bi Bakir sa crnim djavolom u koaliciju radije nego sa tobom..! ajd radi svoj poso koji ti ide i mani se politike...!

ODGOVORITE
Name

lakiluk

26.11.2014 18:44

Normalno kad vas niko neće.

ODGOVORITE
Name

ovi su dobri

26.11.2014 22:22

Nit ih ko dje zove nit ih sta pita al eto da se zna nece da daju premijera iz principa. Analiticar im je tek.posebna pricai cim se neceg dohvati to propadne

ODGOVORITE