Опозиција против измјена Закона о сукобу интереса

Скупштина Брчко дистрикта није данас, у прецедури првог читања, усвојила предложене измјене и допуне Закона о сукобу интереса у институцијама дистрикта којима је превиђено да питања из те области буду у надлежности локалне изборне комисије.

Босна и Херцеговина 26.11.2014 | 17:46
Опозиција против измјена Закона о сукобу интереса

Против предложених измјена и допуна Закона гласали су посланици опозиционих политичких партија, а с обзиром да парламентарна већина још није обезбиједила Статутом дистрикта предвиђени минимум од 19 посланика, 18 посланика већине данас није могло да изгласа овај акт.

У расправи која је претходила гласању чланови брчанске законодавне власти из опозиционог блока који броји 13 посланика захтијевали су да из дневног реда буде повучен Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о сукобу интереса у институцијама Брчко дистрикта.

Томе се успротивио предсједник Скупштине Ђорђа Којић, наводећи да је овај законски акт достављен свим посланичким клубовима још 18. јуна, а да се у међивремену нико није огласио ниједном примједбом.

На приједлог градоначелника Брчког Анте Домића из дневног реда повучени су нацрти законских аката о стављању ван снаге закона о електронском потпису и о електронској исправи дистрикта, за које је било предвиђено да буду разматрани по хитном поступку.

Повучен је и Нацрт закона о признавању иностраних високошколских квалификација у дистрикту.

Скупштина је разматрала извјештај о ревизији финансијских извјештаја Владе и институција дистрикта за 2013. годину у којем је дата негативна оцјена њиховом раду, а опозициони посланици у расправи су оштро критиковали начин трошења буџетских средстава.

Новоименовани шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Томислав Стјепановић данас је пред посланицима дао свечану изјаву и положио заклетву.

Наредна редовна сједница брчанског парламента биће одржана 10. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар