Арсенал у проблему - не игра ни Вилшир!

Везиста Тобџија повредио скочни зглоб и неће се наћи у тиму на утамици Лиге шампиона.

Фудбал 26.11.2014 | 18:55
Арсенал у проблему - не игра ни Вилшир!

Лоше вести за Арсенал! У дербију против Манчестер јунајтеда Тобџије нису изгубиле само бодове већ и веома важног везног играча – Џека Вилшира. Осетио је јак бол у пределу зглоба и због тога га је у 55. минуту заменио Санти Казорла. То значи да Вилшир неће бити у тиму у дербију Групе Д Лиге шампиона у коме његов Арсенал дочекује Дортмунд.

Тренер Арсен Венгер пожалио се на ситуацију са младим Енглезом.
„Много га боли скочни зглоб. Не желим да причам превише о томе, зато што нисам лекар специјалиста. Прве вести које смо добили кажу да ће Џек бити ван тима наредних неколико утакмица. Не знам колико тачно, морамо још да видимо са докторима", каже Венгер.

Утакмицу на Емиратима против Борусије, осим Вилшира, пропустиће и гоман Војчех Шченсни као и брзо крило Тео Волкот. Али није све тако црно за стратега Тобџија. Дефанзивац Лоран Кошчилни је спреман да се врати на терен и да помогне екипи против - до сада у најелитнијем такмичењу - стопроцентних Немаца.

Управо према њима Венгер има велико поштовање.
„То је веома квалитетан састав, са одличним фудбалерима. Сви се бране, а много су брзи у нападу. Индивидуално, многи од тих фудбалера су репрезентативци Немачке и Пољске што говори само по себи", јасан је Венгер, који се затим осврнуо на њихову слабу игру у Бундеслиги. „Они имају противника као што је Бајерн, тако да када се направи велика разлика тешко их је достићи. Али не сумњам да ће се убрзо наћи на бољем месту на табели него што су сада".

Арсенал је до сада скупио седам бодова и налази се на другом месту у групи, док Дортмунд има све победе и засад је неприкосновен са 12 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар