Arsenal u problemu - ne igra ni Vilšir!

Vezista Tobdžija povredio skočni zglob i neće se naći u timu na utamici Lige šampiona.

Fudbal 26.11.2014 | 18:55
Arsenal u problemu - ne igra ni Vilšir!

Loše vesti za Arsenal! U derbiju protiv Mančester junajteda Tobdžije nisu izgubile samo bodove već i veoma važnog veznog igrača – Džeka Vilšira. Osetio je jak bol u predelu zgloba i zbog toga ga je u 55. minutu zamenio Santi Kazorla. To znači da Vilšir neće biti u timu u derbiju Grupe D Lige šampiona u kome njegov Arsenal dočekuje Dortmund.

Trener Arsen Venger požalio se na situaciju sa mladim Englezom.
„Mnogo ga boli skočni zglob. Ne želim da pričam previše o tome, zato što nisam lekar specijalista. Prve vesti koje smo dobili kažu da će Džek biti van tima narednih nekoliko utakmica. Ne znam koliko tačno, moramo još da vidimo sa doktorima", kaže Venger.

Utakmicu na Emiratima protiv Borusije, osim Vilšira, propustiće i goman Vojčeh Ščensni kao i brzo krilo Teo Volkot. Ali nije sve tako crno za stratega Tobdžija. Defanzivac Loran Koščilni je spreman da se vrati na teren i da pomogne ekipi protiv - do sada u najelitnijem takmičenju - stoprocentnih Nemaca.

Upravo prema njima Venger ima veliko poštovanje.
„To je veoma kvalitetan sastav, sa odličnim fudbalerima. Svi se brane, a mnogo su brzi u napadu. Individualno, mnogi od tih fudbalera su reprezentativci Nemačke i Poljske što govori samo po sebi", jasan je Venger, koji se zatim osvrnuo na njihovu slabu igru u Bundesligi. „Oni imaju protivnika kao što je Bajern, tako da kada se napravi velika razlika teško ih je dostići. Ali ne sumnjam da će se ubrzo naći na boljem mestu na tabeli nego što su sada".

Arsenal je do sada skupio sedam bodova i nalazi se na drugom mestu u grupi, dok Dortmund ima sve pobede i zasad je neprikosnoven sa 12 bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar