Бока ''добила'' нову десетку!

Легендарни аргентински клуб добио је новог "плејмејкера". Реч је о талентованом играчу из Житорађе, који има једини проблем са вишком килограма. Из Србије донео поклон за домаћине - дресове Партизана и Звезде.

Фудбал 26.11.2014 | 18:40
Бока ''добила'' нову десетку!

Марадона креће са центра, Марадона продире, вара једног, другог играча, на десној страни слободан је... додаје му лопту и гоооооооооооооооооооооооол!!!

Бока јуниорс водииии!!! Гол, гол, гооол!

Ивица Дачић, Ивица Дачииић, Ивицааа!!! Какав гол српског интернационалца!!!

Ивица Дачић дошао је у Аргентину на зиму 2014. године из маленог клуба са југа Србије, из Житорађе. Запазили су га скаути чувеног аргентинског клуба и одмах су ступили у контакт са њим.

И ето, врло брзо трансфер је остварен!

Добро, мало смо се нашалили, али шеф српске дипломатије Ивица Дачић заиста је дошао у Боку јуниорс и заиста је добио дрес са бројем 10.

Током посете Аргентини, Дачић је искористио прилику да посети нашироко познати клуб, чије је боје својевремено бранио и један од најбољих фудбалера свих времена - Дијего Армандо Марадона.

"Србија и Аргентина су далеко, али мислим да и у Аргентини и у Србији међусобно гајимо веома пријатељска осећања и то показује блискост која постоји између наше две земље, која постоји још из времена Тита, а сигуран сам да постоји и барем два века уназад", рекао је Дачић током разговора у градској Скупштини Буенос Ајреса где му је уручена плакета: "Почасни гост града Буенос Ајреса".

Дачић је приметио да српски и аргентински народ имају и сличан менталитет што се, према његовим речима, нарочито може видети у Буенос Ајресу.

"Поглед на ову магичну реку, изванредно укусна храна, танго, добар провод, добро вино, лепе жене - као да причамо о Београду. И зато ја мислим да Буенос Ајрес и Београд треба да се побратиме", указао је Дачић.

Он је изразио задовољство због прилике да посети један од најтрофејнијих светских фудбалских клубова, истакавши да је љубав према спорту, а посебно фудбалу, једна у низу сличности која повезује аргентински и српски народ.

Коментари / 0

Оставите коментар